נודלס מוקפץ עם ירקות ונתחי בקר עם הרוטב הכי טעים שיש! מתכון חובה לאוהבי המוקפצים. ויש גם וידאו עם כל שלבי ההכנה
מצרכים:
חצי קילו בקר שפיץ צ’ך חתוך לרצועות דקות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
בצל פרוס דק
כף ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום טריות כתושות
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
5 ענפי בצל ירוק חתוכים לטבעות
צ’ילי ללא הגרעינים קצוץ דק
פלפל לבן
שמן קנולה להקפצה
2 חבילות נודלס מבושלות
מצרכים לרוטב:
8 כפות רוטב שזיפים
4 כפות רוטב צדפות
6 כפות רוטב הוי סטיר
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר דקלים/סוכר לבן
כף מחית שום וצ’ילי
אופן הכנה:
– מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.
– מתבלים את הבקר בפלפל לבן.
– מחממים את הווק על האש הכי גבוהה שיש, מוסיפים מעט שמן ומוסיפים את חתיכות הבקר מערבבים למשך כ-3 דקות עד להשחמה, מוציאים את הבקר מהווק הצידה למגש.
– מוסיפים שמן, ג’ינג’ר, שום ,סלרי, החלק הלבן של הבצל הירוק ומערבבים חצי דקה.
– מוסיפים בצל ומערבבים עד השחמה, מוציאים לקערה.
– מוסיפים לווק שמן ופטריות ומשחימים.
– מוסיפים גזר ופלפל ומקפיצים.
– מחזירים את הירקות ומערבבים.
– מוסיפים את הנודלס ומערבבים.
– מוסיפים את הרוטב ומערבבים, מוסיפים בצל ירוק ומגישים.
צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן
אי אפשר עם רטבים יותר קונבנציונליים וכשרים?במקום רוטב צדפות או רוטב הויסטר
הי. אם אין לי הויסטיר אני יכולה רק צדפות?