וטרושקה – מאפה גבינה ודובדבנים רוסי - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - וטרושקה – מאפה גבינה ודובדבנים רוסי

וטרושקה – מאפה גבינה ודובדבנים רוסי

מתכון לוטרושקה – מאפה מבצק שמרים עשיר במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים. למעשה מדובר בסוג של גביניית ענק, שמכינים בתבנית עגולה

צילום: נטלי לוין

רגע לפני האפייה. צילום: נטלי לוין

וטרושקה הוא מאפה שמרים מבצק חמאתי ועשיר במיוחד במילוי לימוני של גבינה. הפעם הוספתי לכל החגיגה גם דובדבנים חמוצים שמוסיפים טעם וצבע יפהפה, והתקבל מאפה פשוט מושלם.

למעשה מדובר בסוג של גביניית ענק, שמכינים בתבנית אחת עגולה גדולה ולא בצורה אישית, והיא מושלמת לארוחת בוקר מתוקה ומפנקת של סוף השבוע. כוס קפה או תה ליד – ואתם מסודרים.

וטרושקה – מאפה גבינה ודובדבנים
עוגה אחת עגולה בקוטר 24 ס”מ

לבצק:
250 גרם קמח לבן
5 גרם שמרים יבשים
75 גרם חמאה רכה
50 גרם (2 וחצי כפות) סוכר
1 ביצה
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
1/2 כפית מלח דק

למילוי:
200 גרם גבינת טבורג
50 גרם  סוכר
1 חלמון
גרידה מלימון אחד
1 כף קמח
1/2 כפית תמצית וניל
250-300 גרם דובדבנים חמוצים (משומרים, מסוננים)

ביצה טרופה להברשה
1-2 כפות סוכר דמררה

לסירופ:
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
2 כפות ליקר דובדבנים

אופן הכנה:
• בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצה ומלח ולשים במשך כ-10-12 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונעים.
• מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך 4-8 שעות (לילה) במקרר. הבצק אמור לתפוח מעט, אבל לא להכפיל את נפחו וזה בסדר.
• מילוי: בקערה קטנה מערבבים יחד גבינה, סוכר, חלמון, גרידת לימון, קמח ווניל לתערובת אחידה.
• על משטח מקומח מרדדים את הבצק לדיסקית בעובי של כ-1/2 ס”מ ובקוטר של כ-30 ס”מ.
• במרכז הבצק מניחים את המילוי בשכבה עבה ומשטחים מעט, אך משאירים שוליים ברוחב של כ-3-4 ס”מ.
• מעל מלית הגבינה מפזרים דובדבנים מסוננים.
• סוגרים את קצוות הבצק מעל המילוי ומעבירים לתבנית בקוטר 24 ס”מ.
• מתפיחים את העוגה במשך כשעה בטמפרטורת החדר, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר דמררה על הקצוות ועל הדובדבנים.
• מחממים תנור ל-165 מעלות.
• אופים את הוטרושקה במשך כ-30-40 דקות או עד שהבצק מזהיב ומתייצב והמלית תופחת מעט.
• מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
• סירופ: בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה.
• מבשלים את הסירופ במשך 1-2 דקות או עד שהסוכר נמס לחלוטין.
• מסירים מהאש ומוסיפים ליקר דובדבנים.
• מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ החם ומגישים.

צילום: נטלי לוין

מניחים את הגבינה והדובדבנים באמצע וסוגרים. צילום: נטלי לוין

המתכון באדיבות נטלי לוין לטיב טעם החוגגת, במהלך חודש אוקטובר, את חגיגת טעמים מרוסיה ותציע מגוון מבצעים בסניפים.

מחפשים עוד מתכונים מהמטבח הרוסי? נסו את אלה:
מתכון לפירושקי
מתכון לאורשקי
מתכון לפלמני

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top