חוגגים יום הולדת – מתכון לקאפקייקס פיניאטה עם הפתעה - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - חוגגים יום הולדת – מתכון לקאפקייקס פיניאטה עם הפתעה

חוגגים יום הולדת – מתכון לקאפקייקס פיניאטה עם הפתעה

מחפשים איזה קינוח להכין ליום הולדת של הילדים? מצאנו עבורכם את התשובה! קאפקייקס יפהפיים עם עדשים צבעוניות שמתגלות בחיתוך

הילד חוגג יום הולדת בגן ואתם לא יודעים איזה עוגה להכין לו? הילדה עושה מסיבה בבית עם כל החברות ואתם מחפשים מה להכין לקינוח? הקאפקייקס שלפניכם הם בדיוק הפתרון.

הם קטנים ושובבים, יפהפיים בזכות הסוכריות והקצפת ואחרי הביס הראשון מתגלה בפנים הפתעה שתגרום לכולם לחייך – עדשים צבעוניות שאפשר לאכול ביחד עם העוגה או בנפרד.

אם למסיבה שלכם יש נושא מסוים (ורוד, כחול, פיראטים, מיקי מאוס) אתם יכולים להחליף את הסוכריות מעל בגרסה שמתאימה לאירוע ואפילו לפזר למעלה אבקת נוצצים אכילה. רק אל תשכחו לשים גם נר, בכל זאת יום הולדת.

ואגב, למי שמחפש מתכון ללא קצפת, שאפשר לקחת לגן, ניתן להמיר את הקצפת בגאנש שוקולד מעל. במקרה הזה מומלץ לכסות את הסוכריות עם מעט מהעוגה שהוצאתם מבפנים כדי שהשוקולד לא יבוא במגע עם הסוכריות וירכך אותן.

יום הולדת שמח!

_MG_0286-600הקפידו לא למלא את המנז’טים יותר מ-3/4 גובה כדי שהבלילה לא תזלוג החוצה באפייה. צילום: רחלי קרוט

_MG_0291-600מרוקנים מעט את הקאפקייקס כדי ליצור מקום לעדשים הצבעוניות. צילום: רחלי קרוט

מצרכים ל-12 קאפקייקס:
כוס (140 גרם) קמח
שקית פחות כף (70 גרם) אינסטנט פודינג וניל עלית
כפית אבקת אפייה
80 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית
כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר

לקצפת ולמילוי:
כף (10 גרם) אינסטנט פודינג וניל עלית (הכמות שנשארה לכם מהכנת הבלילה)
מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז
2 כפות אבקת סוכר
סוכריות צבעוניות
2 חבילות עדשים צבעוניות, עדיף מהסוג הקטן יותר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים בתבנית שקעים מנז’טים.
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד את החמאה עם הסוכר עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם אחת, ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי פעם כי לחמאה יש נטיה להדבק לדפנות.
– מוסיפים וניל ואת המצרכים היבשים ומערבלים ממש מעט, רק עד שהתערובת אחידה.
– מחלקים את הבלילה לתבנית שקעים עם מנז’טים, עד ל-3/4 גובה, ואופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות.
– מקררים על השיש במטבח עד שהקאפקייקס קרים.
– מרוקנים עם כפית את פנים הקאפקייקס, לא צריך יותר מדי, כפית אחת מספיקה, וממלאים בעדשים צבעוניות.
– מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל ואבקת סוכר ומזלפים מעל הקאפקייקס בצורת ספירלה או כנשיקות קטנות. מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.

_MG_0294-600מרוקנים את הקאפקייקס וממלאים בסוכריות שאוהבים. צילום: רחלי קרוט

_MG_0297-600החלק הכייפי – ממלאים ומחייכים. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– שימו לב שכמות הפודינג עלית במתכון היא בדיוק שקית אחת.
– הפודינג התווסף כדי להפוך את הקאפקייקס לרכים במיוחד ולהוסיף להם ניחוח ונילי עדין.
– אם רוצים להגיש את הקאפקייקס למחרת היום של ההכנה, מומלץ למלא אותם בסוכריות ולשמור בחוץ בקופסה אטומה ולמחרת לזלף את הקצפת. עוד אופציה היא לשמור את הקאפקייקס, אחרי הזילוף, במקרר. רק שאז גם העוגה עצמה תהיה קרה.
– אפשר למלא את הקאפקייקס בכל ממתק שאוהבים – דובונים, סוכריות בצורת לבבות, שברי מקופלת, עיגולי שוקולד ועוד.

_MG_0319-600ההפתעה מתגלה רק לאחר החיתוך. צילום: רחלי קרוט

אל תפספסו:
כוסות עשויות משוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד וקצפת
ביצת הפתעה במילוי מוס גבינה, קארד לימון וקצפת

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

תגובה אחת

  1. פעלתי לפי כל שלבי המתכון ובדיוק רב. ולמרות זאת, הקאפקייק עלו יתר על המידה בתנור וצנחו מטה…
    מאכזב מאוד…

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top