מחמר – פשטידה מרוקאית - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - מחמר – פשטידה מרוקאית

מחמר – פשטידה מרוקאית

מחמר – פשטידה מרוקאית, נימוחה וצבעונית מבפנים ושחומה מבחוץ. וגם: איך להכין את הפשטידה בצורת חצי כדור

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
מה אתם הכי אוהבים באוכל? התשובה המתבקשת היא “לאכול אותו”, הרי אוכל זה טעים, מזין, מרגיע ומנחם. אפשר להתווכח מה יותר נכון – לאכול בשביל לחיות או לחיות בשביל לאכול, אבל העובדה שחלק מאוד גדול של חיינו מסתובב סביב נושא האוכל. אלה שעושים דיאטות – סופרים קלוריות, אלה שלא שומרים על הגזרה – מכרסמים בלי נקיפות מצפון. אנחנו מנהלים רשימות קניות ומתכננים ארוחות לסופי שבוע וימי חול. מחפשים מתכונים חדשים באינטרנט וצופים בתכניות בישול. נפגשים עם חברים בבתי קפה על איזה סנדוויץ’ או ארוחת בוקר ויוצאים לארוחות רומנטיות עם בני הזוג.

גם אני אוהבת לאכול. אוכל זה תענוג אמיתי שלא תלוי בדבר. אבל אפילו יותר מלאכול אני אוהבת להכין ולצלם את האוכל שלי. לרוב התהליכים האלה מעניינים אותי הרבה יותר מהתוצאה. המוצר הגמור הוא מעין בונוס נחמד שמתלווה לתחביבים האהובים עליי. אני אדגים זאת על מ’חמר.

מחמר זו בעצם פשטידה מרוקאית שדי מככבת בפסח, כי אין בה חמץ, בארוחה מפסקת לפני יום כיפור, כי יש בה הרבה פחמימות והיא משאירה תחושת שובע, ובאופן כללי בארוחות שישי. ולמה שלא תככב? היא מאוד קלה להכנה, מורכבת ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית בכל עת, ודי בריאה, במיוחד אם מצמצמים כמוני את כמות השמן והביצים. ועוד לא דיברנו על היופי והפוטוגניות: מחמר פריך ושחום מבחוץ ונימוח וצבעוני מבפנים. החתך שלו נראה כמו פסיפס ומצטלם נהדר. צורת חצי הכדור המהממת מתקבלת הודות לתבנית החדשה של פיירקס שהיא גם תבנית אפייה וגם קערה עם מכסה. אני חייבת לציין שמעבר לצורה החדשנית, לתבנית הזו יש כמה וכמה יתרונות נוספים בולטים: היא שקופה, אז אפשר לפקח ממש מקרוב על תהליך ההזהבה. לאחר סיום האפייה, אפשר לאכסן בה את כל מה שאפיתם – מאוד נוח ושימושי. היא מתנקה בקלי קלות ובאופן כללי, כמו כל תבניות פיירקס, בריאה וידידותית לסביבה.

מיותר לציין שבנוסף לכל מה שכבר אמרתי, המחמר פשוט טעים. בהכנתו משתמשים בתיבול די בסיסי. זאת הסיבה שבדרך כלל מגישים אותו לצד מטבוחה חמה או סלטים אחרים שמקפיצים את טעמיו העדינים. אפשר לאכול את הפשטידה הזו גם כשהיא חמה וגם כשהיא קרה. אגב, למחרת היא אפילו יותר טעימה. נסו ותתכוננו להתאהב.

מחמר2

מצרכים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
4 ביצים
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/3 כפית שבבי צ’ילי (אופציונלי)
½ צרור – צרור פטרוזיליה, קצוצה
קופסה של אפונה וגזר
4 כפות שמן

אופן הכנה:
• מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים לגמרי, מקלפים ומועכים למחית גסה, אפשר, ואפילו עדיף, עם גושים קטנים.
• מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
• בקערה נפרדת טורפים את הביצים והתבלינים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
• מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המעוכים תוכן של קופסת אפונה וגזר מסוננת מהנוזלים ואת תערובת הביצים ומערבבים בפעם נוספת והאחרונה.
• משמנים היטב את התבנית כולל הדפנות, מעבירים אליה את התערובת, משטיחים על-מנת למלא את כל כיסי האוויר ומכניסים לתנור לשעה, או עד שהפשטידה משחימה יפה מכל הצדדים.
• מוציאים מהתנור, מקררים קצת, מניחים צלחת גדולה על התבנית והופכים את הפשטידה על הצלחת.
• חותכים ומגישים, מומלץ בתוספת מטבוחה.

הערות:
• במקום אפונה וגזר מהקופסה, אפשר להשתמש בגזר מבושל חתוך לקוביות בינוניות ובאפונה של סנפרוסט.
• אפשר להחליף פטרוזיליה בכוסברה או להשתמש חצי-חצי.
• אפשר להשתמש בתבנית בכל צורה. גובה הפשטידה ישתנה בהתאם.
• אפשר לשחק עם התבלינים בהתאם לטעם האישי.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים
מתכון לעוגת תותים

מתכון לעוגת שוקולד רכה ללא קמח
מתכון לעוגיות חמאה וקקאו

מתכון לבראוניז עם אוראו
מתכון לכרובית אפויה בציפוי פריך
מתכון לעוגת פיסטוק עם חלבה

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top