ï»� מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל - foodpage - כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - משהו ×˜×¢×™× - רחלי קרוט - מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל

מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל

×”× ×ž×“×™×¤×™× × ×™×—×•×— ×¢×– של קינמון, ×ž×¦×•×¤×™× ×‘×–×™×’×•×’ מייפל ×•×ž×ª×—×¡×œ×™× ×‘×¦’יק – מיני שבלולי קינמון ×¢× ×©×™×˜×ª ×”×›× ×” מיוחדת. רוצו להכין

×× ×™×© משהו ש×× ×™ ממש ×והבת, ×–×” ×§×™× ×•×—×™× ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×ž× ×•×ª קטנות. יש משהו ב×סתטיות של ×ž×ª×•×§×™× ×‘×’×•×“×œ מיני ×©×’× ×”×•×¤×š ×ת הקינוח ×וטומטית ליפה יותר ×•×’× ×ž×©×§×™×˜ בשנייה ×ת מצפון הקלוריות.

×›×–×” ×”×•× ×‘×“×™×•×§ המ×פה שלפניכ×. בעצ×, מדובר בסינמון המוכר וה×והב רק בגרסת מיני, ×©×ž×›×™× ×™× ×‘×ª×•×š תבנית ×©×§×¢×™× ×©×©×•×ž×¨×ª על הצורה של השבלולי×.

עוד ×ž×ª×›×•× ×™× ×œ×§×™× ×•×—×™× ×ž×¢×•×œ×™× – עוגת ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ גבינה ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× | ק×פקייקס שוקולית

DSC_0423-600מבט מקרוב. תודו שמתחשק ×œ×›× ×œ×”×•×¦×™× ×ž×©× ×חד. צילו×: רחלי קרוט

×”×¤×¢× ×‘×—×¨×ª×™ ×œ×ž×œ× ×ת מ×פי השמרי×Â ×”×§×˜× ×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ קל×סי של קינמון, ×בל כמובן ש××ª× ×™×›×•×œ×™× ×œ×”×ª×¤×¨×¢ ולהוסיף למילוי פק×× ×™× ×§×¦×•×¦×™×, צימוקי×, ×וכמניות מיובשות ו×פילו גרידת תפוז שתשדרג מ×וד ×ת הטע×.

ו×גב, מה ×©×ž×“×”×™× ×‘×ž×ª×›×•×Ÿ ×”×–×”, שמכמות הבצק תוכלו להכין בסביבות 150 שבלולי קינמון קטני×. מ×ותה כמות ×גב ניתן להכין 2 עוגות ×©×ž×¨×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ×ינגליש קייק ×ו עוגה ×חת עגולה ועוד 50 ×©×‘×œ×•×œ×™× ×§×˜× ×™×. עכשיו תעשו ××ª× ×ת החישוב, נכון שעדיפה ×”×ופציה המיני×טורית? ×‘×ž×§×•× ×œ×—×¡×œ 2 פרוסות עוגה ×פשר להתענג על 8 שבלולי קינמון. ×”×›×™ שווה!

והכי חשוב – ×× ×”×›× ×ª× ×ת ×”×©×‘×œ×•×œ×™× (ברור שהכנת×!) ×ל תשכחו לספר לי ולשלוח תמונה. ×פשר ×›×ן בתגובות ו×פשר בעמוד בפייסבוק.

שלבי×1ממל××™×, מגלגלי×, ×—×•×ª×›×™× ×•×ופי×. צילו×: רחלי קרוט

מיני שבלולי סינמון בזיגוג מייפל

×ž×¦×¨×›×™× (150 מיני ×©×‘×œ×•×œ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×‘×§×•×˜×¨ 5 ס”מ):
490 ×’×¨× (3.5 כוסות) קמח
40 ×’×¨× (1/2 שקית) פודינג וניל עלית
×›×£ ×©×ž×¨×™× ×™×‘×©×™× ×ו 40Â ×’×¨× ×©×ž×¨×™× ×˜×¨×™×™×
קליפת תפוז מגורדת דק
80 מ”ל (1/3 כוס) ×ž×™× ×ו חלב
1/2 גביע שמנת חמוצה ×ו שמנת מתוקה ×ו ×§×¨× ×§×•×§×•×¡ לפרווה
100 ×’×¨× ×—×ž××” בטמפרטורת החדר
2 ביצי×
70 ×’×¨× (1/3 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל ×יכותית

למילוי (לכל כמות הבצק):
10 כפות סוכר חו×
3 כפות קינמון טחון
20 ×’×¨× ×¤×•×“×™× ×’ וניל עלית
90 ×’×¨× ×—×ž××” רכה, ×בל ×œ× ×—×ž×”
ביצה להברשת המ×פי×

לציפוי:
6 כפות ×בקת סוכר
כף מייפל
4 כפות שמנת מתוקה

×ופן ×”×›× ×”:
– בקערת מיקסר ×ž× ×™×—×™× ×ת ×”×ž×¦×¨×›×™× ×œ×¤×™ הסדר הב×: קמח, פודינג וניל, שמרי×, גרידת תפוז, מי×, שמנת חמוצה, חמ××”, ביצי×, סוכר ווניל. ×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¢× ×•×• לישה במשך 7-9 דקות על מהירות נמוכה-בינונית עד שהבצק חלק ורך. ×–×” בסדר ×× ×”×•× ×“×‘×™×§.
– ×ž×›×¡×™× ×ת הקערה ×¢× ×ž×’×‘×ª ×•×ž×ª×¤×™×—×™× ×›×©×¢×” ×ו עד שהבצק כמעט ומכפיל ×ת נפחו.
– בקערה קטנה ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¡×•×›×¨ חו×, קינמון ופודינג וניל ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
– ×ž×—×œ×§×™× ×ת הבצק ל-3 חלקי×, ×œ×©×™× ×ž×¢×˜ על שולחן עבודה מקומח היטב ×•×ž×¨×“×™× ×›×œ חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ (שימו לב שיהיה דק מ×וד ×בל ×œ× ×©×§×•×£).
– ×ž×•×¨×—×™× 30 ×’×¨× ×—×ž××” רכה על כל מלבן בצק ×•×ž×¤×–×¨×™× 1/3 מכמות מילוי הקינמון. ×× ×¨×•×¦×™× ×œ×©×“×¨×’ ניתן להוסיף בשלב ×”×–×” פק×× ×™× ×§×¦×•×¦×™×, ×¦×™×ž×•×§×™× ×•×¢×•×“.
– ×ž×’×œ×’×œ×™× ×œ×¨×•×œ×“×” ×רוכה בקוטר 4-5 ס”מ (×ו לפי גודל תבנית ×”×©×§×¢×™× ×©×œ×›× â€“ רק שתהיה ס”מ קטנה יותר כדי שלמ××¤×™× ×™×”×™×” ×ž×§×•× ×œ×ª×¤×•×— בתוך התבנית). ×—×•×ª×›×™× ×œ×©×‘×œ×•×œ×™× ×‘×¢×•×‘×™ ס”מ ×•×ž× ×™×—×™× ×›×œ שבלול בתבנית ×©×§×¢×™× ×ž×©×•×ž× ×ª היטב.
– ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“ לתפיחה של 15-20 דקות (×ין צורך ביותר) ×•×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-180 מעלות.
– ×חרי ×©×”×©×‘×œ×•×œ×™× ×ª×¤×—×• ×ž×‘×¨×™×©×™× ××•×ª× ×‘×‘×™×¦×” טרופה ו××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 20-25 דקות ×ו עד ×©×”×©×‘×œ×•×œ×™× ×–×”×•×‘×™×. ×ž×§×¨×¨×™× ×ž×¢×˜ בטמפרטורת החדר ×•×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×›×™× ×™× ×ת הציפוי.
– בקערה קטנה ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ ×בקת סוכר, מייפל ושמנת מתוקה ×•×ž×–×œ×¤×™× ×ž×¢×œ ×”×©×‘×œ×•×œ×™× (הקפידו ×©×œ× ×™×”×™×• ×—×ž×™× ×ž×“×™ ×חרת הציפוי ינזל ×•×œ× ×™×ª×§×©×”).
×©×•×ž×¨×™× ×‘×§×•×¤×¡×” ×טומה מחוץ למקרר.

שלבי×2כל הדרך עד לצלחת. צילו×: רחלי קרוט

הערות חשובות מ×וד:
– תוספת של פודינג וניל עלית במילוי הופכת ×ותו ליציב יותר ולכן ×”×•× ×œ× × ×•×–×œ החוצה מהשבלולי×, בנוסף, הפודינג מוסיף ×˜×¢× ×•× ×™×œ×™ עדין שמ×וד ×ž×—×ž×™× ×œ×§×™× ×ž×•×Ÿ.
– בגלל ×©×”×©×‘×œ×•×œ×™× ×§×˜× ×™× ×•×ין ×‘×”× ×”×ž×•×Ÿ בצק, ויתרתי ×”×¤×¢× ×¢×œ זיגוג ×©×œ×”× ×‘×¡×™×¨×•×¤ סוכר שהופך ××•×ª× ×œ×¨×›×™× ×™×•×ª×¨. ×× ×‘×›×œ ×–×ת ××ª× ×ž×¢×“×™×¤×™× ×ת המ××¤×™× ×©×œ×›× ×™×•×ª×¨ ×¨×›×™× ×•×ž×‘×¨×™×§×™×, ×חרי ×”×פייה ניתן להבריש ××•×ª× ×‘×¡×™×¨×•×¤ סוכר ×©×ž×›×™× ×™× ×ž-100 ×’×¨× ×¡×•×›×¨ ו-100 ×’×¨× ×ž×™× (×ž×ž×™×¡×™× ×‘×™×—×“).
– ניתן להכין מהבצק 50 ×©×‘×œ×•×œ×™× ×§×˜× ×™× ×•×¢×•×’×” עגולה גדולה (כמו בתמונה). ×× ×ž×ª×—×©×§ ×œ×›× ×ž×™×œ×•×™ ×חר לעוגה ×פשר להמיר ×ת הקינמון בקק×ו (שימו כמות כפולה).
– ×‘×ž×§×•× ×ž×™×™×¤×œ בציפוי ×פשר להשתמש בדבש, מיץ תפוזי×, מיץ לימון ו×פילו במי×.
– ×× ×”×¨×•×œ×“×” ×©×œ×›× ×™×¦××” עבה מדי וגדולה מרוחב ×”×©×§×¢×™× ×©×œ התבנית, פשוט תרדדו ×ותה ×¢× ×”×™×“ עד ×©×”×™× ×ª×¢×©×” צרה יותר.
– זמן ×”×פייה ×›×ן מת××™× ×‘×“×™×•×§ לתבנית ×©×§×¢×™× ×©×”×©×ª×ž×©×ª×™ בה, ×× ×”×©×§×¢×™× ×©×œ×”× ×’×“×•×œ×™× ×ו ×§×˜× ×™× ×™×•×ª×¨ כמובן שזמן ×”×פייה ישתנה, ×× ×™ ממש ממליצה לבדוק כבר ×חרי 12 דקות ×× ×”×ž××¤×™× ×ž×•×›× ×™×.
– ההשר××” למתכון מכ×ן.

DSC_0456-600×פשר להכין ×’× ×‘×’×¨×¡×” גדולה. צילו×: רחלי קרוט

DSC_0439-600×בל ×”×›×™ ×˜×¢×™× ×‘×’×¨×¡×ª המיני! צילו×: רחלי קרוט

×ל תפספסו:
עוגת שכבות ×¢× ×§×¨× ×•× ×™×œ, קצפת וענבי×
ק×פקייקס וניל במילוי ×¢×“×©×™× ×¦×‘×¢×•× ×™×•×ª
עוגת ריקוטה ובננות בחושה

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. רחלי נר××” ממש מגרה, הייתי רוצה לעשות 2 עוגות וש×לתי ×”×™× ×”×× ×פשר לחלק ×ת הבצק ל4 ×œ×ž×œ× ×œ×’×œ×’×œ ו××– כל שתי רולדות ללפף לעוגה ×חת?

    • כן בהחלט, ומומלץ לחרוץ מעט ×ת החלק העליון כדי שהעוגה תדע ×יפה להפתח ×•×œ× ×ª×ª×¤×•×¦×¥ לך ×יפה שמתחשק לה. תר××™ למשל בעוגה העגולה שיש ×—×¨×™×¦×™× ×לכסוניי×.

      לגבי זמן ×פייה וטמפרטורה – ×ותה טמפרטורה, זמן ×”×פייה × ×¢ בין 35-45 דקות. תבדקי ×חרי 30 דקות ×¢× ×”×¢×•×’×•×ª כבר זהובות.

      ועוד דבר קטן, ×›×©×ž×›×™× ×™× ×¢×•×’×” גדולה ×•×œ× ×ž××¤×™× ×§×˜× ×™×, ×× ×™ תמיד ממליצה להבריש ×‘×¡×™×•× ×”×פייה (כשהעוגה עדיין חמה מ×וד) בסירופ סוכר (×ž×¨×ª×™×—×™× ×ž×™× ×•×¡×•×›×¨ בכמות ×–×”×” עד שהסוכר נמס) כדי שהעוגה תש×ר רכה ×•×œ× ×ª×ª×™×™×‘×©.

      בהצלחה וספרי ×יך ×™×¦× :)

  2. עוד תוספת קטנה, ב×× ×›×Ÿ, כמה זמן ×פייה וה×× ×‘×ותה טמפרטורה?

  3. רחלי תודה רבה עבור התשובה המהירה. מתוכנן להכנה מחר.

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top