×œ× ×¨×§ ×œ×™×œ×“×™× – × ×’×™×¡×™ עוף בציפוי פריך ×©×ž×’×™×©×™× ×œ×¦×“ קטשופ ×ו חרדל. כל מה שצריך ×–×” ×—×–×” עוף, עשבי תיבול ופירורי לח×. מתוך הספר “×“× ×™×ª סלומון מבשלת עוף”
×ž×¦×¨×›×™× (16 יחידות):
1 שן ×©×•× ×§×œ×•×¤×”
1 כף עלי פטרוזיליה
1/2 כוס בצל ירוק (×”×—×œ×§×™× ×”×ª×—×ª×•× ×™×)
500Â ×’×¨× ×—×–×” עוף ×ž× ×•×§×” מסחוסי×, מעצמות ×•×ž×—×œ×§×™× ×‘×œ×ª×™ ×כילי×|
1 כף סובין שיבולת שועל
1 כף ממרח חרדל חלק
1 ×›×£ ×ž×™×•× ×–
1/4 כפית פלפל לבן טחון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/8 כפית פפריקה חריפה
1/4 כוס קמח
1 ביצה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס פירורי לח×
שמן לטיגון חצי־עמוק
×ופן ×”×›× ×”:
• ×©×ž×™× ×ת השו×, ×ת עלי הפטרוזיליה ו×ת הבצל הירוק במכל של מעבד המזון ×•×ž×¤×¢×™×œ×™× ×‘×œ×—×™×¦×•×ª קצרות על כפתור ×”×¤×•×œ×¡×™× ×¢×“ שעשבי התיבול ×§×¦×•×¦×™× ×“×§. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×§×¢×¨×ª ערבוב.
• ×—×•×ª×›×™× ×ת ×—×–×” העוף לקוביות ×•×©×ž×™× ×‘×ž×¢×‘×“ המזון (×פשר לחלק ×ת הכמות ×œ×©× ×™×™×, תלוי בגודל המכל). ×ž×¤×¢×™×œ×™× ×‘×œ×—×™×¦×•×ª קצרות על כפתור ×”×¤×•×œ×¡×™× ×›×“×™ לקצוץ ×ת קוביות העוף לחתיכות ×§×˜× ×˜× ×•×ª – היזהרו ×œ× ×œ×¨×¡×§ ×ת העוף למשחה. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת העוף הקצוץ לקערה.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×§×¢×¨×” סובין שיבולת שועל, חרדל ×•×ž×™×•× ×– ×•×ž×ª×‘×œ×™× ×‘×¤×œ×¤×œ ×•×‘×©× ×™ סוגי הפפריקה. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘. ×ž×›×¡×™× ×ת הקערה ×•×ž×©×”×™× ×ת התערובת במקרר 60-30 דקות, כדי שתתייצב מעט.
• ×ž×¤×–×¨×™× ×ת הקמח בצלחת שטוחה. ×˜×•×¨×¤×™× ×ת הביצה ×¢× ×”×ž×œ×— בצלחת ×©× ×™×™×”. ×ž×¤×–×¨×™× ×ת פירורי ×”×œ×—× ×‘×¦×œ×—×ª שלישית.
• מוצי××™× ×ת תערובת העוף מהמקרר ×•×¦×¨×™× ×ž×ž× ×” 16 קציצות עגולות שטוחות (×× ×™ מודדת ×ת הכמות הדרושה לקציצה בכף גלידה שמכילה 30 מ”ל, ×©×©×•×•×™× ×œÖ¾2 כפות מידה). ×ž×¦×¤×™× ×›×œ קציצה בקמח, ×˜×•×‘×œ×™× ×‘×‘×™×¦×” טרופה ×•×ž×¦×¤×™× ×‘×¤×™×¨×•×¨×™ לח×. ×ž×¡×“×¨×™× ×ת הקציצות בשכבה ×חת במגש שטוח.
• ×ž×—×ž×ž×™× ×©×ž×Ÿ בעומק 2 ס”מ במחבת גדולה בעלת ציפוי ×ž×•× ×¢ הידבקות. ×ž×˜×’× ×™× ×ת ×”× ×גטס בשמן ×”×—× ×ž×¢×œ להבה ×‘×™× ×•× ×™×ª עד ×©×”× ×ž×–×”×™×‘×™× ×™×¤×” ×ž×¦×“× ×”×ª×—×ª×•×Ÿ. ×”×•×¤×›×™× ×•×ž×–×”×™×‘×™× ×ת הצד ×”×©× ×™.
• מוצי××™× ×ž×”×©×ž×Ÿ ×•×ž×¡×¤×™×’×™× ×¢×œ מגבות × ×™×™×¨. ×ž×’×™×©×™× ×—×, ×¢× ×¨×•×˜×‘×™ טבילה לפי ×‘×—×™×¨×ª×›× ×•×¢× ×”×¨×‘×” מפיות × ×™×™×¨ ×œ× ×™×’×•×‘ הידיי×.
המתכון מתוך ספרה החדש של ×“× ×™×ª סלומון – “×“× ×™×ª סלומון מבשלת עוף” בהוצ×ת קור××™×.
צילו×: יהודה סלומון.
>> הצטרפו לקהילה ×©×œ× ×• בפייסבוק
×ž×—×¤×©×™× ×¢×•×“ ×ž×ª×›×•× ×™ עוף? × ×¡×• ×ת ×לה:
פסטה ברוטב ×¢×’×‘× ×™×•×ª ×¢× ×§×¦×™×¦×•×ª עוף
× ×’×™×¡×™ עוף ברוטב תפוזי×
טבית – עוף במילוי ×ורז
המילה “רק” ב”×œ× ×¨×§ לילדיה מיותרת לדעתי (ולדעת ילדי)…
בגלל ×©× ×גטס × ×ª×¤×¡×™× ×œ×¢×™×ª×™× ×›×ž×כל של ילדי×, ×”×“×’×©× ×• שמדובר ×›×ן ×‘×ž× ×” שמת×ימה לכול×. בכל מקרה ×œ×§×—× ×• ×ת ההערה שלך לתשומת הלב.
תודה רבה
× ×•, מכיון ×©× ×גטס × ×ª×¤×¡×™× ×›×ž×כל של ×™×œ×“×™× ×ולי ר×וי להדגיש שהמתכון הספציפי ×”×–×” ×œ× ×ž×ž×© מת××™× ×œ×™×œ×“×™× ×©×œ× ×ž×ž×© ×ž×ª×™× ×¢×œ תיבול שכזה…
תודה רבה