סופגניות צ’ורוס עם מטבל ממרח השחר וחלבה - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - סופגניות צ’ורוס עם מטבל ממרח השחר וחלבה

סופגניות צ’ורוס עם מטבל ממרח השחר וחלבה

אם אתם אוהבים חלבה המתכון הזה בשבילכם – מטבל ממרח השחר עם חלבה שמגישים לצד צ’ורוס או סופגניות קטנות

 

בספרד, נוהגים לטבול את הצ’ורוס, אותן סופגניות ארוכות ומענגות, בשוקולטה חמה, מעין רוטב שנע בין שוקולד מומס לשוקו חם. הפעם, החלטנו לגוון ולהפוך את הקינוח הפופולרי למושחת במיוחד, כזה שיהפוך לכוכב של החג.

במקום מטבל נוזלי של שוקו, הכנסנו למטבח את ממרחי השחר האהובים, הוספנו להם תוספות מיוחדות כמו דובדבנים, תפוזים וחלבה ויצרנו מטבלים שהופכים את הצ’ורוס לחגיגה.

המטבלים האלה, מושלמים גם לטבילה של סופגניות רגילות, לציפוי של עוגה ואפילו למריחה על לחם. מדובר בשילובים שלא תאמינו איך לא ניסיתם אותם קודם.

והפעם: מטבל ממרח השחר עם טעם מודגש של חלבה ותוספת עדינה של טחינה שמעדנת את הטעמים ומוסיפה מרקם קטיפתי.

הערות והארות:
• מומלץ להכין את המטבלים בתוך צנצנות קטנות – בסיום הטבילה תוכלו לסגור את הצנצנת, להעביר למקרר ולהשתמש בשוקולד כממרח משודרג. ואם אתם ממש יצירתיים, אפשר לקשור להם סרט צבעוני ולתת כמתנה.
• המרקם של המטבלים סמיך יחסית כדי שכמה שיותר רוטב יתפס על הצ’ורוס, אם אתם מעדיפים את המטבלים שלכם נוזליים יותר, פשוט תוסיפו עוד כף של נוזל (מיץ תפוזים, שמנת, ליקר).

צילום: רחלי קרוט

צ’ורוס

המתכון, עם מעט שינויים, מהבלוג simply delicious

מצרכים:
1 כוס (240 מ”ל) מים
100 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1 כוס (125 גרם) קמח
3 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח

לציפוי:
1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:
• מניחים בסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח. מעבירים לרתיחה עדינה עד שהחמאה נמסה לגמרי.
• מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות עם כף מעץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר, בערך 2 דקות.
• מורידים מהאש ומעבירים לקערה מיקסר עם וו גיטרה. מניחים לבצק לנוח בקערה 5 דקות.
• מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת עד שהן נטמעות היטב בבצק והוא הופך רק ודביק.
• מחממים שמן עמוק בסיר. איך יודעים שהשמן חם מספיק? מכניסים ידית של כף מעץ לשמן, אם מופיעות בועות קטנות מסביב, זה אומר שהשמן שלכם בטמפרטורה הנכונה.
• מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב, מזלפים רצועות צ’ורוס לתוך השמן ומטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
• מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר (אפשר להוסיף גם קצת קינמון) ומגישים עם מטבל שוקולד.

מטבל שוקולד – חלבה

מצרכים:
כפית טחינה גולמית
2 כפות ממרח השחר העולה
4-5 כפות שמנת מתוקה
כפית חלבה מפוררת

אופן הכנה:
• מערבבים בקערה את הטחינה, ממרח השחר והשמנת עד שנוצר רוטב אחיד.
• מוסיפים את החלבה המפוררת ומערבבים בעדינות.
• ניתן כמובן לגוון עם החלבה – וניל, שוקולד או עם משולבת.

מחפשים עוד מתכוני סופגניות? הכנסו למאגר מתכוני הסופגניות שלנו
יש לכם עוד רעיונות לשילובים עם שוקולד? כתבו לנו כאן בתגובות או בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top