ספיישל ראש השנה – מלבי חצי חצי עם רימונים ופטל - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - ספיישל ראש השנה – מלבי חצי חצי עם רימונים ופטל

ספיישל ראש השנה – מלבי חצי חצי עם רימונים ופטל

קינוח מרשים וקל להכנה לראש השנה – מלבי חצי חצי בטעמי וניל ורימונים עם מראה מיוחד של אלכסונים בכוסות שקופות

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6כבר שנים שהמלבי מככב כאן במסעדות. הוא מרענן וקליל, מדיף ניחוחות של מי ורדים ומשאיר טעם מתוק ומיוחד אחרי הארוחה. הפעם, במיוחד לראש השנה, בחרנו להביא לכם גרסה משודרגת לקינוח הפופולרי.

את מי הורדים המרנו במיץ רימונים שמתאים מאוד לחג ומחמיא מאוד למלבי, מחית פטל התווספה כדי להוסיף צבע ורוד משגע וטעם מרענן ואפילו צורת ההגשה השתנתה – במקום קינוח לבן בכוסות או קופסאות פלסטיק, הפעם המלבי מגיע בצורת אלכסונים בכוסות עם זכוכית כפולה שהופכות את הקינוח ליצירה של ממש (כוסות bodum להשיג ב-Cook and bake).

בסוף המתכון תוכלו גם למצוא אופציות להמרת המלבי לפרווה ורעיונות לגיוון הקישוט.

חג שמח ומתוק!

מלבי רימונים לראש השנה

מצרכים למלבי וניל:
2 כוסות (500 מ”ל) חלב
4 כפיות (40 גרם) קורנפלור
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
5 כפות (50 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

מצרכים למלבי פטל-רימונים:
1 ו-3/4 כוסות (440 מ”ל) חלב
3 כפות מיץ רימונים (עדיף טבעי)
3-4 כפות מחית פטל – ניתן לרכוש בחנויות אפייה או לטחון פטל בבית ולסנן מהגרעינים
4 כפיות (40 גרם) קורנפלור
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
5 כפות (50 גרם) סוכר

לעיטור:
מיץ רימונים טבעי או רכז רימונים
פיסטוקים קלויים (לא מומלחים) או קוקוס

אופן הכנת מלבי וניל:
– בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור והשמנת ומערבבים היטב עד שאין גושים והנוזל חלק.
– בסיר על אש בינונית מרתיחים את החלב עם הסוכר והוניל.
– כשהחלב רותח מוסיפים את הקורנפלור עם השמנת וטורפים במשך כמה דקות עד שהתערובת מתמצקת והופכת למרקם של מעדן דני.
– מניחים כוסות שקופות באלכסון על כוס קטנה יותר (ראו תמונה) ומזלפים לכל כוס מהמלבי עד לחצי גובה. מעבירים לקירור של שעה לפחות.

הכנת מלבי אלכסונים

אופן הכנת מלבי פטל-רימונים:
– בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור, השמנת והרימונים ומערבבים היטב עד שאין גושים והנוזל חלק.
– בסיר על אש בינונית מרתיחים את החלב עם הסוכר והפטל.
– כשהחלב רותח מוסיפים את הקורנפלור עם השמנת והרימונים וטורפים במשך כמה דקות עד שהתערובת מתמצקת והופכת למרקם של מעדן דני.
– מזלפים מעל המלבי הלבן, בשלב הזה אפשר להניח את הכוסות על השולחן בצורה ישרה, עד לגובה של האלכסון שיצרתם. מעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
– הגשה: לפני ההגשה מזלפים מיץ רימונים (אפשר להוסיף לו מעט מחית פטל למי שאוהב) ומקשטים בפיסטוקים קצוצים או קוקוס.

מלבי רימונים ופטל

הערות חשובות:
– אם אין לכם פטל אפשר להמיר אותו במחית דובדבנים, אוכמניות, מיץ פסיפלורה או כל פרי אחר שאוהבים. רק חשוב שהנוזל יהיה חלק ללא גרעינים או סיבים.
– לגרסת פרווה ממירים את החלב במים או חלב קוקוס ואת השמנת בקרם קוקוס.
– כדי לגוון את הקישוט ניתן לפזר מעל שבבי קוקוס, ברס (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים – נמכרים בחנויות אפייה) או להמיר את מיץ הרימונים במיץ פסיפלורה וגרידת לימון.

מלבי רימונים

unnamed-19-1 (2)

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. כמה יחידות יוצאות?

  2. לכמה סועדים המתכון?

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top