ďť� ספיישל רא׊ השנה – מתכון לכיפות מוס תפוחים וקינמון עם עוגיית דבש - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - ספיישל רא׊ השנה – מתכון לכיפות מוס תפוחים וקינמון עם עוגיית דבש

ספיישל רא׊ השנה – מתכון לכיפות מוס תפוחים וקינמון עם עוגיית דבש

קינוח מרשים, יפהפה וחגיגי לראש השנה – כיפות מוס תפוחים וקינמון מעל עוגיית דבש פריכה. ויש גם הפתעה מתוקה שמתגלה בחיתוך

unnamed-17ראש השנה עוד רגע כאן ואתם מחפשים קינוח שירשים את האורחים בלי לבלות שעות במטבח ביום הארוחה? המתכון שלפניכם הוא הפתרון המושלם.

מכינים יום-יומיים לפני, מאחסנים במקרר או במקפיא ורגע אחרי הארוחה החגיגית מוציאים וקוצרים מחמאות.

למרות רשימת המצרכים ואורך שלבי ההכנה מדובר במתכון די פשוט שדורש בעיקר סבלנות. השילוב המיוחד בין מוס התפוחים והקינמון ועוגיית הדבש הפריכה יוצר סימפוניה של טעמים ומרקמים בפה שקשה מאוד לשכוח ובעיקר שווה את ההשקעה.

רוצים לקצר את זמן ושלבי ההכנה? וותרו על הכיפות הקטנות של התפוחים הטריים כך שתקבלו כיפות מוס יפהפיות רק בלי העיגולים הירוקים בפנים. זה עדיין יראה חגיגי, מרשים וסופר טעים.

שימו לב שחשוב להשתמש כאן בתבנית כיפות מסיליקון איכותי ׊מאפ׊ר שחרור חלק של המוס ויוצר כיפות מבריקות וחלקות. אנחנו השתמשנו בתבנית של סיליקומארט בקוטר 8 ץ”מ (49.90 ₪, להשיג ברשת Cook and bake).

dsc_3482

כיפות מוס תפוחים וקינמון על תחתית עוגיית דבש פריכה

כיפות קטנות של תפוחים ירוקים (בתוך כיפת מוס):
4 גרם ג’לטין
20 גרם (כף + כפית) מים
תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות
כוס מיץ תפוחים
צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

מוס תפוחים וקינמון:
7 גרם ג’לטין
35 גרם (2 כפות + כפית) מים
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
260 גרם (1 קופסה) רסק תפוחי עץ
2 כפות אבקת סוכר (אופציונלי)
כף קינמון

לגלאסז’ (ציפוי מבריק) ירוק:
12 גרם ג’לטין
60 גרם (1/4 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
75 גרם (14/ כוס + 3 כפיות) מים
150 גרם גלוקוז או סירופ תירס
150 גרם שוקולד לבן
100 גרם חלב מרוכז
צבע מאכל ירוק

לעוגיות דבש פריכות:
45 גרם (3 כפות) דבש
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
15 גרם חמאה
כפית סודה לשתייה
2 ביצים בטמפרטורת חדר
320 גרם (2 כוסות + 4 כפות) קמח

אופן הכנה:
– כיפות תפוחים ירוקים: יוצקים מים על הג’לטין בקערה קטנה, מערבבים ומשאירים בצד ל-10 דקות.
– מחממים במיקרו את הג’לטין עם המים במשך כ-10 שניות עד שהג’לטין חוזר להיות נוזלי. מערבבים עם מיץ תפוחים, אם רוצים מוסיפים צבע מאכל ירוק ומערבבים היטב.
– מניחים תבנית סיליקון שקעים (קוטר 4-5 ץ”מ) על קר׊ חיתוך, ממלאים את השקעים בקוביות תפוחים ויוצקים מעל את מיץ התפוחים. מקפיאים במשך שעתיים או במשך הלילה. שולפים מהתבנית לקראת הכנת מוס.

%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d
– אחרי שהכיפות הקטנות מוכנות מכינים את כיפות מוס התפוחים: יוצקים מים על ג’לטין בקערה קטנה, מערבבים ומשאירים בצד ל-10 דקות.
– מקציפים שמנת לקצפת סמיכה במרקם יוגורט.
– מניחים רץק תפוחים בקערה, מוסיפים אבקת סוכר וקינמון ומערבבים.
– מחממים את הג’לטין במיקרו במשך כ-10 שניות עד שהוא חוזר להיות נוזלי.
– מוסיפים את הג’לטין לרסק התפוחים ומערבבים היטב.
– מאחדים בתנועות קיפול את רץק התפוחים עם השמנת המוקצפת עד שמתקבל מוס אחיד.
– יוצקים את המוס לשקעי תבנית סיליקון (קוטר 7-8 ץ”מ) עד 3/4 גובה, מטביעים במרכז את כיפות התפוחים הירוקים שקפאו, מכסים עם המוס עד קצה השקע ומיישרים. מקפיאים במשך לילה שלם.

%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d2
– יום לפני הרכבת הקינוח מכינים גלאסז’ ירוק: יוצקים מים על ג’לטין בקערה קטנה, מערבבים ומשאירים בצד ל-10 דקות.
– מניחים בסיר קטן סוכר, מים וגלוקוז ומביאים לרתיחה תוך ערבוב עד שכל הסוכר נמס. מוסיפים את הג’לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס.
– ממיסים שוקולד לבן על באן מרי, מוסיפים חלב מרוכז, יוצקים פנימה סירופ סוכר וצבע מאכל (מומלץ בהדרגה) ומערבלים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל גלאסז’ אחיד. במידת הצורך מתקנים את הצבע.
– מניילנים על פני הגלאסז’ ושומרים במשך לילה במקרר.
– מכינים תחתיות דבש פריכות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מניחים בסיר קטן דבש, סוכר וחמאה ומבשלים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש, מוסיפים סודה ומערבבים (התערובת תבעבע). מצננים כ-5 דקות.
– מוסיפים ביצים ומערבבים ידנית או בעזרת מיקסר עד שהן נטמעות בבלילה.
– מוסיפים קמח וממשיכים תחילה לערבב ואחרי זה ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
– מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 5 מ”מ. חותכים עיגולים בקוטר 8-9 ץ”מ בעזרת קורצן עוגיות ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
– אופים על גבי נייר אפייה או בין שני שטיחוני סיליקון בין 5 ל-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

dsc_3451

מרכיבים את הקינוח:
– מחממים את הגלאסז’ לטמפרטורה של 29-30 מעלות, מעבירים לכלי נוח לצקת ממנו ושוב טוחנים בעזרת בלנדר מוט מבלי לייצר בועות (מחזיקים את הבלנדר במאונך).
– מחלצים את המוס מהתבנית ומניחים במרווחים על ר׊ת שמונחת על גבי מגש או תבנית (לאיסוף שאריות הגלאסז’).

dsc_3464
– יוצקים את הגלאסז’ מעל כיפות המוס ונותנים לשאריות לנזול לתוך התבנית. אם רוצים שכבה יותר עבה ואטומה, אפ׊ר לצקת את הגלאסז’ פעמיים.

dsc_3472
– בעזרת פלטה מרימים את כיפות המוס ומניחים על תחתיות הדבש.
– מקשטים בשברי חלת דבש, נשיקות או קוביות תפוחים.

dsc_3490

הערות חשובות:
– המתכון מספיק ל-12 כיפות.
– שימו לב: חשוב להתחיל להכין את הקינוח לפחות יום לפני כי המוס צריך להתייצב היטב לפני הציפוי.
– אפ׊ר לשמור את הקינוחים, בקופסה סגורה, במקרר (עד שבוע) או במקפיא (עד חודשיים).
– אנחנו קישטנו את המוס מסביב בשברי חלת דבש. אפ׊ר לוותר על הקישוט הזה או לקשט בשברי מרנג (נשיקות קנויות) שישתלבו מעולה עם המרקם של המוס. עוד אופציה היא לסדר מסביב קוביות תפוחים.

dsc_3517

מתכון והכנה: אולגה טוכשר
צילומים: רחלי קרוט ואולגה טוכשר

קוק אנד בייק

COOK AND BAKE

COOK AND BAKE

כל מה שחם בעולם הבישול והאפייה
COOK AND BAKE
COOK AND BAKE

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top