īģ� ספיישל רא׊ השנה – מ×Ēכון לכיפו×Ē מוס ×Ēפוחים וקינמון ×ĸם ×ĸוגיי×Ē דבש - foodpage - כל המ×Ēכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
ה×Ēחבר
לא רשום?
הירשם
א×Ēם כאן: Home - מאכלי חגים - ספיישל רא׊ השנה – מ×Ēכון לכיפו×Ē מוס ×Ēפוחים וקינמון ×ĸם ×ĸוגיי×Ē דבש

ספיישל רא׊ השנה – מ×Ēכון לכיפו×Ē מוס ×Ēפוחים וקינמון ×ĸם ×ĸוגיי×Ē דבש

קינוח מרשים, יפהפה וחגיגי לראש השנה – כיפו×Ē מוס ×Ēפוחים וקינמון מ×ĸל ×ĸוגיי×Ē דבש פריכה. ויש גם הפ×Ē×ĸה מ×Ēוקה ׊מ×Ēגלה בחי×Ēוך

unnamed-17רא׊ השנה ×ĸוד רג×ĸ כאן וא×Ēם מחפשים קינוח שירשים א×Ē האורחים בלי לבלו×Ē ׊×ĸו×Ē במטבח ביום הארוחה? המ×Ēכון שלפניכם הוא הפ×Ēרון המושלם.

מכינים יום-יומיים לפני, מאחסנים במקרר או במקפיא ורג×ĸ אחרי הארוחה החגיגי×Ē מו×Ļיאים וקו×Ļרים מחמאו×Ē.

למרו×Ē רשימ×Ē המ×Ļרכים ואורך שלבי ההכנה מדובר במ×Ēכון די פשוט שדורש ב×ĸיקר סבלנו×Ē. השילוב המיוחד בין מוס ה×Ēפוחים והקינמון ו×ĸוגיי×Ē הדבש הפריכה יו×Ļר סימפוניה של ט×ĸמים ומרקמים בפה שקשה מאוד לשכוח וב×ĸיקר שווה א×Ē ההשק×ĸה.

רו×Ļים לק×Ļר א×Ē זמן ושלבי ההכנה? וו×Ēרו ×ĸל הכיפו×Ē הקטנו×Ē של ה×Ēפוחים הטריים כך ׊×Ēקבלו כיפו×Ē מוס יפהפיו×Ē רק בלי ה×ĸיגולים הירוקים בפנים. זה ×ĸדיין יראה חגיגי, מרשים וסופר ט×ĸים.

שימו לב שחשוב להש×Ēמ׊ כאן ב×Ēבני×Ē כיפו×Ē מסיליקון איכו×Ēי ׊מאפ׊ר שחרור חלק של המוס ויו×Ļר כיפו×Ē מבריקו×Ē וחלקו×Ē. אנחנו הש×Ēמשנו ב×Ēבני×Ē של סיליקומארט בקוטר 8 ץ”מ (49.90 â‚Ē, להשיג ברש×Ē Cook and bake).

dsc_3482

כיפו×Ē מוס ×Ēפוחים וקינמון ×ĸל ×Ēח×Ēי×Ē ×ĸוגיי×Ē דבש פריכה

כיפו×Ē קטנו×Ē של ×Ēפוחים ירוקים (ב×Ēוך כיפ×Ē מוס):
4 גרם ג’לטין
20 גרם (כ×Ŗ + כפי×Ē) מים
×Ēפוח ירוק ח×Ēוך לקוביו×Ē קטנו×Ē
כוס מי×Ĩ ×Ēפוחים
×Ļב×ĸ מאכל ירוק (אופ×Ļיונלי)

מוס ×Ēפוחים וקינמון:
7 גרם ג’לטין
35 גרם (2 כפו×Ē + כפי×Ē) מים
250 מ”ל (1 מיכל) ׊מנ×Ē מ×Ēוקה 38%
260 גרם (1 קופסה) רץק ×Ēפוחי ×ĸ×Ĩ
2 כפו×Ē אבק×Ē סוכר (אופ×Ļיונלי)
כ×Ŗ קינמון

לגלאסז’ (×Ļיפוי מבריק) ירוק:
12 גרם ג’לטין
60 גרם (1/4 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
75 גרם (14/ כוס + 3 כפיו×Ē) מים
150 גרם גלוקוז או סירופ ×Ēירס
150 גרם שוקולד לבן
100 גרם חלב מרוכז
×Ļב×ĸ מאכל ירוק

ל×ĸוגיו×Ē דבש פריכו×Ē:
45 גרם (3 כפו×Ē) דבש
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפו×Ē) סוכר
15 גרם חמאה
כפי×Ē סודה לש×Ēייה
2 בי×Ļים בטמפרטור×Ē חדר
320 גרם (2 כוסו×Ē + 4 כפו×Ē) קמח

אופן הכנה:
– כיפו×Ē ×Ēפוחים ירוקים: יו×Ļקים מים ×ĸל הג’לטין בק×ĸרה קטנה, מ×ĸרבבים ומשאירים ב×Ļד ל-10 דקו×Ē.
– מחממים במיקרו א×Ē הג’לטין ×ĸם המים במשך כ-10 שניו×Ē ×ĸד שהג’לטין חוזר להיו×Ē נוזלי. מ×ĸרבבים ×ĸם מי×Ĩ ×Ēפוחים, אם רו×Ļים מוסיפים ×Ļב×ĸ מאכל ירוק ומ×ĸרבבים היטב.
– מניחים ×Ēבני×Ē סיליקון ׊ק×ĸים (קוטר 4-5 ץ”מ) ×ĸל קר׊ חי×Ēוך, ממלאים א×Ē השק×ĸים בקוביו×Ē ×Ēפוחים ויו×Ļקים מ×ĸל א×Ē מי×Ĩ ה×Ēפוחים. מקפיאים במשך ׊×ĸ×Ēיים או במשך הלילה. שולפים מה×Ēבני×Ē לקרא×Ē הכנ×Ē מוס.

%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d
– אחרי שהכיפו×Ē הקטנו×Ē מוכנו×Ē מכינים א×Ē כיפו×Ē מוס ה×Ēפוחים: יו×Ļקים מים ×ĸל ג’לטין בק×ĸרה קטנה, מ×ĸרבבים ומשאירים ב×Ļד ל-10 דקו×Ē.
– מק×Ļיפים ׊מנ×Ē לק×Ļפ×Ē סמיכה במרקם יוגורט.
– מניחים רץק ×Ēפוחים בק×ĸרה, מוסיפים אבק×Ē סוכר וקינמון ומ×ĸרבבים.
– מחממים א×Ē הג’לטין במיקרו במשך כ-10 שניו×Ē ×ĸד שהוא חוזר להיו×Ē נוזלי.
– מוסיפים א×Ē הג’לטין לרסק ה×Ēפוחים ומ×ĸרבבים היטב.
– מאחדים ב×Ēנו×ĸו×Ē קיפול א×Ē רץק ה×Ēפוחים ×ĸם השמנ×Ē המוק×Ļפ×Ē ×ĸד ׊מ×Ēקבל מוס אחיד.
– יו×Ļקים א×Ē המוס לשק×ĸי ×Ēבני×Ē סיליקון (קוטר 7-8 ץ”מ) ×ĸד 3/4 גובה, מטבי×ĸים במרכז א×Ē כיפו×Ē ה×Ēפוחים הירוקים שקפאו, מכסים ×ĸם המוס ×ĸד ק×Ļה השק×ĸ ומיישרים. מקפיאים במשך לילה שלם.

%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d2
– יום לפני הרכב×Ē הקינוח מכינים גלאסז’ ירוק: יו×Ļקים מים ×ĸל ג’לטין בק×ĸרה קטנה, מ×ĸרבבים ומשאירים ב×Ļד ל-10 דקו×Ē.
– מניחים בסיר קטן סוכר, מים וגלוקוז ומביאים לר×Ēיחה ×Ēוך ×ĸרבוב ×ĸד שכל הסוכר נמס. מוסיפים א×Ē הג’לטין ומ×ĸרבבים היטב ×ĸד שהוא נמס.
– ממיסים שוקולד לבן ×ĸל באן מרי, מוסיפים חלב מרוכז, יו×Ļקים פנימה סירופ סוכר ו×Ļב×ĸ מאכל (מומל×Ĩ בהדרגה) ומ×ĸרבלים ב×ĸזר×Ē בלנדר מוט ×ĸד ׊מ×Ēקבל גלאסז’ אחיד. במיד×Ē ה×Ļורך מ×Ēקנים א×Ē ה×Ļב×ĸ.
– מניילנים ×ĸל פני הגלאסז’ ושומרים במשך לילה במקרר.
– מכינים ×Ēח×Ēיו×Ē דבש פריכו×Ē: מחממים ×Ēנור ל-180 מ×ĸלו×Ē.
– מניחים בסיר קטן דבש, סוכר וחמאה ומבשלים ×Ēוך ×ĸרבוב ×ĸד שהסוכר נמס. מורידים מהאש, מוסיפים סודה ומ×ĸרבבים (ה×Ē×ĸרוב×Ē ×Ēב×ĸב×ĸ). מ×Ļננים כ-5 דקו×Ē.
– מוסיפים בי×Ļים ומ×ĸרבבים ידני×Ē או ב×ĸזר×Ē מיקסר ×ĸד שהן נטמ×ĸו×Ē בבלילה.
– מוסיפים קמח וממשיכים ×Ēחילה ל×ĸרבב ואחרי זה ללוש ×ĸד ׊מ×Ēקבל ב×Ļק רך ולא דביק.
– מקמחים קלו×Ē א×Ē משטח ה×ĸבודה ומרדדים א×Ē הב×Ļק ל×ĸובי 5 מ”מ. חו×Ēכים ×ĸיגולים בקוטר 8-9 ץ”מ ב×ĸזר×Ē קור×Ļן ×ĸוגיו×Ē ומחוררים א×Ē הב×Ļק ב×ĸזר×Ē מזלג.
– אופים ×ĸל גבי נייר אפייה או בין שני שטיחוני סיליקון בין 5 ל-10 דקו×Ē או ×ĸד שה×ĸוגיו×Ē מזהיבו×Ē.

dsc_3451

מרכיבים א×Ē הקינוח:
– מחממים א×Ē הגלאסז’ לטמפרטורה של 29-30 מ×ĸלו×Ē, מ×ĸבירים לכלי נוח ל×Ļק×Ē ממנו ושוב טוחנים ב×ĸזר×Ē בלנדר מוט מבלי ליי×Ļר בו×ĸו×Ē (מחזיקים א×Ē הבלנדר במאונך).
– מחל×Ļים א×Ē המוס מה×Ēבני×Ē ומניחים במרווחים ×ĸל ר׊×Ē שמונח×Ē ×ĸל גבי מגש או ×Ēבני×Ē (לאיסו×Ŗ שאריו×Ē הגלאסז’).

dsc_3464
– יו×Ļקים א×Ē הגלאסז’ מ×ĸל כיפו×Ē המוס ונו×Ēנים לשאריו×Ē לנזול ל×Ēוך ה×Ēבני×Ē. אם רו×Ļים שכבה יו×Ēר ×ĸבה ואטומה, אפ׊ר ל×Ļק×Ē א×Ē הגלאסז’ פ×ĸמיים.

dsc_3472
– ב×ĸזר×Ē פלטה מרימים א×Ē כיפו×Ē המוס ומניחים ×ĸל ×Ēח×Ēיו×Ē הדבש.
– מקשטים בשברי חל×Ē דבש, נשיקו×Ē או קוביו×Ē ×Ēפוחים.

dsc_3490

ה×ĸרו×Ē חשובו×Ē:
– המ×Ēכון מספיק ל-12 כיפו×Ē.
– שימו לב: חשוב לה×Ēחיל להכין א×Ē הקינוח לפחו×Ē יום לפני כי המוס ×Ļריך לה×Ēיי×Ļב היטב לפני ה×Ļיפוי.
– אפ׊ר לשמור א×Ē הקינוחים, בקופסה סגורה, במקרר (×ĸד שבו×ĸ) או במקפיא (×ĸד חודשיים).
– אנחנו קישטנו א×Ē המוס מסביב בשברי חל×Ē דבש. אפ׊ר לוו×Ēר ×ĸל הקישוט הזה או לקשט בשברי מרנג (נשיקו×Ē קנויו×Ē) שיש×Ēלבו מ×ĸולה ×ĸם המרקם של המוס. ×ĸוד אופ×Ļיה היא לסדר מסביב קוביו×Ē ×Ēפוחים.

dsc_3517

מ×Ēכון והכנה: אולגה טוכשר
×Ļילומים: רחלי קרוט ואולגה טוכשר

קוק אנד בייק

COOK AND BAKE

COOK AND BAKE

כל מה שחם ב×ĸולם הבישול והאפייה
COOK AND BAKE
COOK AND BAKE

כ×Ēבו משהו נחמד...

כ×Ēוב×Ē האימייל שלך לא ×Ēו×Ļג בפומבי.שדו×Ē חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top