עוגיות חמאת בוטנים עם המון שוקולד צ’יפס שמכינים ממש בקלות. ניתן להכין כמות כפולה, להקפיא ולהפשיר כשמתחשק משהו מתוק
נחמה מתוקה – עוגיות בוטנים ושוקולד צ’יפס המבוססות על המתכון של מרתה סטיוארט, שהיא כבר חלק מהמשפחה שלנו, עם שינויים קטנים והוספה של י(א)םםם שוקולד.
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים שמכינים לבד: טוחנים בוטנים לא קלויים במעבד מזון עם טיפת מים עד שמגיעים למרקם הרצוי. מאחסנים בקופסה סגורה.
מצרכים:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
ביצה אחת
300 גרם קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ’יפס מריר
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה וגדולה בנייר אפייה.
– במיקסר במהירות בינונית מרככים את החמאה יחד עם הסוכרים ומוסיפים בהדרגה את חמאת הבוטנים, תמצית הוניל והביצה.
– מערבבים בקערה קטנה את הקמח, המלח והסודה לשתייה יחד עם פתיתי השוקולד צ’יפס.
– מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים לעיסה אחידה, ערבוב קצר מאד.
– באמצעות כף גלידה או ידיים מעט רטובות יוצרים כדורי בצק ומניחים על התבנית במרחק של כ-3 ס”מ זה מזה. מועכים מעט ליצירת העוגייה.
– אופים במשך 15-20 דקות, בהתאם לתנור, עד שהעוגיות זהובות ויציבות. מצננים מחוץ לתנור ומאחסנים לאחר כן בקופסה אטומה. הן נשמרות נהדר בקופסה עד שבוע, אם לא יותר.
– אפשר להכין כמות גדולה יותר של עוגיות ולהקפיא חלק לפני האפייה. הן נאפות מצוין וטעימות להפליא גם אחרי זמן איכות עם הפריזר.