עוגת ז’רבו - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי עדות - מתכוני עדות - עוגת ז’רבו

עוגת ז’רבו

הישר מהמטבח ההונגרי – עוגת ז’רבו מרשימה וחגיגית הנקראת על שמו של אמיל ז’ורבו, האופה שיצר אותה

מצרכים לעוגה:
4 כוסות קמח (560 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרים טריים
1 כפית אבקת אפייה
3 חלמונים (גודל M)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 כפות מים
250 גרם חמאה רכה
1/4 כוס חלב פושר

• תבנית מרובעת בגודל 30X30 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה.

למילוי:
1 כוס סוכר (200 גרם)
300 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כוס ריבת משמש

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
1 כף סירופ תירס להברקה (לא חובה)

אופן הכנת הבצק:
• בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים טריים (אם משתמשים בקוביית שמרית  מפוררים או ממיסים 1/2 קובייה במעט מהמים של המתכון), סוכר, אבקת אפייה וחלמונים ומערבלים במהירות בינונית.
• מוסיפים לתערובת מים, חלב וחמאה ומערבלים במשך כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק.
• מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-20 דקות.
• אופן הכנת המלית: מערבבים בקערה את ריבת המשמש והסוכר. משאירים בצד את האגוזים הקצוצים.
• אופן הכנת העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מרובע בעובי 3 מ”מ המתאים לגודל התבנית.
• מניחים עלה אחד בתבנית, מורחים כמחצית מכמות תערובת המלית ומפזרים למעלה מחצית מכמות האגוזים.
• מניחים מעל שכבת בצק נוספת, מורחים את הריבה שנותרה ומפזרים את האגוזים שנותרו. מכסים בעלה הבצק האחרון ומניחים בצד למשך כחצי שעה. כדאי לדקור את את שכבת הבצק העליונה כדי לאפשר לכל שכבות הבצק להיאפות היטב.
• מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך כ-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
• שמים בקערה חסינת חום שוקולד מריר, חמאה ושמנת מתוקה ומחממים במיקרו עד להמסה. מוסיפים סירופ תירס, מערבבים היטב ומורחים על העוגה.

המתכון באדיבות הקונדיטורית עמית דונסקוי, ל”שמרית”.

צילום: פיליפ מטראי

מחפשים עוד מתכונים לעוגות מעולות? נסו את אלה:
עוגה בחושה עם פרוסות תפוחים
עוגת גבינה אפויה
פאי ריבה

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top