פוגאס – לחם צרפתי - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - פוגאס – לחם צרפתי

פוגאס – לחם צרפתי

ניחוחות מהמטבח הצרפתי – לחם פוגאס שמצריך אמנם סבלנות והתפחות אבל שווה כל דקה שתשקיעו בו

לחם שטוח מאזור פרובנס שבצרפת, דורש הכנת סטרטר יום לפני והרבה סבלנות, מה שיוצר טעם ייחודי. תהליך החריצה וגודלו של הלחם גורם לי, ואני בטוחה שגם לכם, לחיוך והנאה.

מצרכים לפוליש (סטרטר):
כוס קמח לחם מנופה
1/2 כוס מים
1/8 כפית שמרים יבשים

לבצק:
1/2 כוס מים
2 כוסות קמח לחם מנופה
2 כפיות שמרים יבשים
כפית מלח
2 כפות שמן זית

לציפוי:
שמן זית
רוזמרין טרי קצוץ דק מאוד

אופן הכנת הפוליש:
– בקערה קטנה מאחדים את כל החומרים עד שהבצק מתגבש.
– מכסים במגבת, משאירים בטמפרטורת החדר למשך 3 שעות ואז מכניסים למקרר ללילה שלם. הקערה צריכה להיות עטופה בניילון נצמד.
– אופן הכנת הבצק: מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה את הפוליש, מוסיפים לו מים וקמח, ומערבבים עד איחוד חומרים. נותנים לבצק לנוח 20 דקות, מכוסה במגבת.
– מוסיפים לקערת המיקסר שמרים, מלח ושמן זית ומערבלים 7 דקות. הבצק צריך להיות מעט אלסטי ולא דביק.
– התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה משומנת עם מעט שמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים.
– עיצוב: מרדדים את הבצק לצורת עיגול מאורך, מניחים אותו על תבנית עם נייר אפייה, מכוסה במגבת.
– התפחה שנייה: נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה.
– חריצה: חותכים חריצים עמוקים בבצק, אחד לאורכו ומכל צד 3 נוספים, בסיום החריצה פותחים בעזרת הידיים את החריצים בעדינות.
– התפחה שלישית: נותנים לבצק לתפוח עוד 30 דקות נוספות, מכוסה במגבת.
– זיגוג: מברישים את הפוגאס בשמן זית ומפזרים מעליו את הרוזמרין.
– אפייה: אופים בתנור שחומם מראש (לפחות חצי שעה) ל-200 מעלות, למשך כ-15 דקות עד להזהבה.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפיה

רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות ופיתות ולבשל חריימה, סינייה ועוד המון מנות טעימות? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

    בת-חן דיאמנט
    שמי בת-חן ואני שפית במקצועי .
    למדתי בישול בניו-יורק ועבדתי במסעדות בעולם.
    אני מעבירה סדנאות בישול ואפייה.
    חיה ונושמת את העולם המופלא של בישול ואפייה.
    מזמינה אתכם ללמוד,לטעום ולחוות ביחד איתי סדנאות בישול ואפיה בסטודיו שלי במושב עין-ורד.
    מוזמנים להיכנס לדף העיסקי שלי בפייסבוק : "בת-חן סטודיו לבישול ואפיה.
    בת-חן דיאמנט
    בת-חן דיאמנט

    מתכונים אחרונים מאת בת-חן דיאמנט (צפו בכולם...)

    בת-חן דיאמנט
    batchen.diamant@gmail.com

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top