פוקאצ’ה ארטישוק וגבינת עזים - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - פוקאצ’ה ארטישוק וגבינת עזים

פוקאצ’ה ארטישוק וגבינת עזים

בצק פוקאצ’ה קל להכנה שהולך נהדר עם כל תוספת שתרצו – עגבניות שרי, זיתים, פרוסות בצל או רצועות פלפלים

לבצק (2 פוקאצ’ות בינוניות):
1/2 שקית (25 גרם) שמרית
1 כף סוכר
1 כוס + 1 כף (260 מ”ל) מים חמימים
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית
1 כפית גדושה מלח

לטופינג:
שמן זית
1 גליל (180 גרם) גבינת עזים, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס”מ
4 לבבות ארטישוק בתחמיץ, מסוננים וחתוכים לרבעים
פלפל שחור ומלח גס

אופן הכנה:
• מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
• מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
• מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לאליפסה בעובי 1/2 ס”מ.
• מעבירים עם נייר האפייה לתבניות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
• מחממים תנור ל-220 מעלות.
• בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק. מזלפים שמן זית בנדיבות, מניחים עיגולי גבינת עזים ולבבות ארטישוק וזורים פלפל ומלח גס.
• אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהפוקאצ’ות שחומות.

המתכון באדיבות קמח מאסטר שף של חברת מאנה.
צילום: דן לב

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים למאפים מלוחים? נסו את אלה:
כעכים מלוחים של מיקי שמו
ג’יחנון תימני
סמבוסק במילוי חומוס

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top