הבעיה הגדולה ×‘×ž× ×” ×”×–×ת, ×©×”×™× ×’×•× ×‘×ª ×ת ההצגה מכל ×”×¡×œ×˜×™× ×‘×©×•×œ×—×Ÿ – פרחי כרובית בדבש, צ’ילי ולימון. שילוב בין מתיקות לחריפות
מה הקשר בין כדורי שוקולד, עוגת שוקולד בחושה וכרובית ×‘×ª× ×•×¨? הו, טוב שש×לת×. מסתבר ששלוש ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×”×לה ×”× ×”× ×¤×•×¦×™× ×‘×™×•×ª×¨ ב×תר. והכי מדהי×, ×©×‘×©× ×” ×”××—×¨×•× ×” כרובית ×‘×ª× ×•×¨ עקפה בסיבוב ×פילו ×ת השוקולד המפתה.
כן, מסתבר ש×× ×™ ממש ×œ× ×ž×™×•×—×“×ª ב×הבה לפרח הלבן והצחור. ומה שהכי ×›×™×£, ש×פשר ל×כול ×ת הכרובית בכל צורה שהי×. בסלט ×›×©×”×™× ×˜×¨×™×™×” ופריכה, בתוך קציצות ופשטידות ×©× ×”×™× ×ž×•×¡×™×¤×” ×ž×¨×§× ×¨×š ×©× ×ž×¡ בפה וכמובן ×פויה ×‘×ª× ×•×¨ ×¢× ×ž×¢×˜×” זהוב למעלה. ו×פילו ×œ× ×”×–×›×¨×ª×™ ×ת מגוון ×”×¨×˜×‘×™× ×”×¢×¦×•× ×©×™×›×•×œ×™× ×œ×”×©×ª×“×š ×ליה.
המתכון ×©×œ×¤× ×™×›× ×¢×•×©×” כבוד ×•×©× ×‘×§×“×ž×ª הבמה ×ת הכרובית. מלבד הצורה שלה, ×©× ×©×ž×¨×ª ×’× ×חרי צריבה במחבת, ×”×˜×¢×ž×™× ×©×¢×•×˜×¤×™× ×ותה ×ž×–×›×™×¨×™× ×¢×•×£ בדבש וצ’ילי, ××•×ª× × ×ª×—×•× ×™ עוף ×©×ž×•×›×¨×™× ×‘×ž×¡×¢×“×•×ª ×¡×™× ×™×•×ª ותיקות ×¢× ×¨×•×˜×‘ דביק שמשלב מתיקות וחריפות ×¢×“×™× ×”.
ו×× ×™ חייבת להזהיר ×תכ×, הספק סלט ספק תוספת ×”×–×ת מתחסלת ב×מת בדקות ספורות. ×× ××ª× ×ž×›×™× ×™× ×ת ×”×ž× ×” ל×רוחת ר×ש ×”×©× ×” ×ו לכל ×רוחה שיש בה יותר מ-3 ×× ×©×™×, ×× ×™ ממליצה ×‘×—×•× ×œ×”×›×¤×™×œ כמויות. ×©×œ× ×ª×’×™×“×• ×©×œ× ×”×–×”×¨×ª×™.
×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×§×¢×¨×” ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨, קמח ×•×ª×‘×œ×™× ×™×. צילו×: רחלי קרוט
×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª ×¢× ×©×ž×Ÿ זית ×•×ž×˜×’× ×™× ×ת פרחי הכרובית. צילו×: רחלי קרוט
×ž×¡× × ×™× ×ת הכרובית ×ž×”×ž×™× ×”×¨×•×ª×—×™×. צילו×: רחלי קרוט
מצרכי×:
1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחי×
×ž×™× ×¨×•×ª×—×™×
כף מלח
5-6 כפות שמן זית יד מרדכי
לבלילה:
כפית ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨
כף קמח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית צ’ילי יבש
1/3 כוס מי×
לרוטב צ’ילי ודבש:
2 ×©×™× ×™ ×©×•× ×›×ª×•×©×•×ª
×›×£ ×¢×’×‘× ×™×•×ª מרוסקות ×ו רסק ×¢×’×‘× ×™×•×ª
×›×£ רוטב צ’ילי חריף
2 כפות שמן זית
2-3 כפות דבש יד מרדכי
מיץ מחצי לימון קטן
כף סויה
לקישוט:
שומשו×
בצל ירוק חתוך לטבעות
×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â ×ž× ×™×—×™× ×ת פרחי הכרובית בקערה גדולה ×¢× ×ž×™× ×¨×•×ª×—×™× (במשך 2 דקות). ×ž×ž×œ×™×—×™× ×ž×¢×˜.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×§×¢×¨×” רחבה ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨, קמח, פלפל שחור, מלח, צ’ילי ומי×. שימו לב לערבב ×ת הבלילה היטב כדי ×©×œ× ×™×©×רו גושי קמח ×ו ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨.
â€¢Â ×ž×¡× × ×™× ×ת הכרובית ×ž×”×ž×™× ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×§×¢×¨×” ×¢× ×‘×œ×™×œ×ª הקמח. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד שכל פרחי הכרובית יהיו ×ž×¦×•×¤×™× ×‘×‘×œ×™×œ×”. ×ל תד×גו ×× ×”×™× × ×•×–×œ×™×ª מדי, ×–×” בסדר גמור.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª ×¢× ×©×ž×Ÿ זית ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת הכרובית למחבת, הקפידו להש×יר ×ת הבלילה ×©×œ× × ×ª×¤×¡×” על הכרובית בתוך הקערה ×•×œ× ×œ×©×¤×•×š ×’× ×ותה למחבת (תיכף יתווספו ×ליה ש×ר המצרכי×).
â€¢Â ×ž×˜×’× ×™× ×ת הכרובית, תוך כדי ערבוב, במשך 5-8 דקות, על ×ש ×‘×™× ×•× ×™×ª, עד שהכרובית מקבלת צבע זהוב ומתרככת מעט.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×§×¢×¨×” ×¢× ×”×‘×œ×™×œ×” ×©× ×•×ª×¨×” (זו שהכרובית הייתה בתוכה) – שו×, רסק ×¢×’×‘× ×™×•×ª, צ’ילי, שמן זית, דבש, מיץ לימון וסויה. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
• כשפרחי הכרובית ×–×”×•×‘×™× ×©×•×¤×›×™× ×¢×œ×™×”×ŸÂ ×ת הרוטב ×•×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×˜×’×Ÿ במחבת תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהן מצופות לגמרי ברוטב ומבריקות.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×¦×œ×—×ª הגשה, ×ž×¤×–×¨×™× ×©×•×ž×©×•× ×•×‘×¦×œ ירוק ומגישי×.
ביס ועוד ביס וזה × ×’×ž×¨. צילו×: רחלי קרוט
הערות חשובות:
• רוצי× להגיש ×ת הכרוביות לשולחן ישר מהמחבת? ×חרי שלב הטיגון של הכרובית ×¢× ×”×‘×œ×™×œ×”, הוצי×ו ×ותן לצלחת ושמרו במקרר. בקערה ×§×˜× ×” × ×¤×¨×“×ª שמרו ×ת רוטב ×”’צילי והדבש. ×œ×¤× ×™ ההגשה העבירו ×ת הכרובית למחבת, ×˜×’× ×• במשך דקה והוסיפו ×ת הרוטב.
• ×œ× ×—×•×‘×” להרתיח ×ת הכרוביות בקערה, הרתיחה × ×•×¢×“×” ×’× ×›×“×™ ×œ× ×§×•×ª ×ותן היטב ×•×’× ×ž×¢×˜ לרכך ×ותן. ×× ××ª× ×œ× ×ž×§×¤×™×“×™× ×¢×œ × ×™×§×™×•×Ÿ ברתיחה ×פשר לוותר על השלב ×”×–×”, הריכוך יעשה כבר במחבת.
• כמובן ×©×œ× ×—×•×‘×” להוסיף ×ת ×”×©×•×ž×©×•× ×•×”×‘×¦×œ הירוק ×בל ×”× ×ž×•×¡×™×¤×™× ×’× ×ž×¨××” ×•×’× ×˜×¢× ×¨×¢× ×Ÿ יותר.
• ×× × ×©×ר ×œ×›× ×¨×•×˜×‘ במחבת, שמרו ×ותו בקערה ×§×˜× ×”. כך תוכלו להכין עוד כרוביות ×ו להגיש לצד ×לה ×©×”×›× ×ª× ×›×“×™ שכל ×ורח יוכל להוסיף לו ×›×וות × ×¤×©×•.
שילוב ×ž×•×©×œ× ×‘×™×Ÿ חריפות למתיקות. צילו×: רחלי קרוט
×ל תפספסו – מתכון ×œ×œ×—×ž× ×™×•×ª דבש רכות ו×ווריריות עמו כמו ×¢× ×Ÿ
×”×× ×פשר להכין ×™×•× ×ž×¨×ש?
בעקרון ×ין בעיה, ו××– ×œ×—×ž× ×œ×¤× ×™ ההגשה.
ו×פשר ×’× ×œ×¦×¨×•×‘ ×ת הכרוביות, להעביר לקופסה ולשמור במקרר ×•×‘× ×¤×¨×“ לערבב ×ת הרוטב בקופסה ×§×˜× ×” ולשמור ×’×. ו××– מחר רק להעביר ×ת הכרוביות והרוטב למחבת ולהקפיץ 3-4 דקות.
בהצלחה וחג שמח!
×”×™×™.. × ×¨×לך ×©×‘×ž×§×•× ×“×‘×© ×פשר להחליף בסיל×ן ?…
כן, ×ין בעיה.