פריסמק – סלט חצילים קלויים פיקנטי - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - פריסמק – סלט חצילים קלויים פיקנטי

פריסמק – סלט חצילים קלויים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי שקסמו טמון בפשטותו. רק מספר מרכיבים זולים וזמינים, שיוצרים מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול. וכן – הוא גם דל שומן!

חומרים לקערה בינונית (כ-6-8 מנות):
3 חצילים בינוניים
1-2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים גס כולל הגרעינים
2-3 שיני שום גדולות, כתושות
2 כפיות חומץ
1-1.5 כפיות מלח
1 כפית סוכר
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. קולים את החצילים: הכי טוב לעשות בשיטת הסבתות: לנקב את החצילים מעט במזלג, להניח על רשת מעל להבת הכיריים ולקלות מכל הצדדים עד שהקליפה משחירה ומתקמטת והחצילים רכים מאוד מבפנים. בשיטה זו החצילים מקבלים את הטעם השרוף והנהדר, אבל הכיריים מתלכלכים מאוד, גם אם מרפדים בנייר אלומיניום.
השיטה הנקייה יותר (ולא פחות טובה, לדעתי): לחמם את התנור לחום מקסימלי. לנקב את החצילים מעט במזלג, לשים אותם על תבנית התנור, מרופדת בנייר אלומיניום ולכסות אותם בנייר אלומיניום נוסף. לאפות 20 דק’. להפוך אותם לצידם השני ולאפות עוד 20 דק’. להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ-10 דק’, עד שהחצילים רכים מאוד מבפנים.
2. מצננים את החצילים ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף, לתוך קערה.
3. מוסיפים את הפלפל החריף (ממליצה לשים אחד ואז לטעום. אם רוצים יותר חריף, להוסיף עוד אחד).
4. טוחנים יחד קלות בבלנדר מוט.
5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
6. מגישים קר או בטמפ’ החדר. נשמר במקרר כשבוע, בכלי אטום.

מתכון וצילום – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכונים נוספים של גילי:
פשטידת קישואים
עוגת שטרויזל תפוחים

מג’דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית

טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן ודובדבנים

    gili642641
    שמי גילי, בת 35, נשואה + 2.
    יועצת ארגונית במקצוע אבל אופה ומבשלת בנשמה.
    גרה בגרמניה ומגשימה חלום קטן - בלוג בישול המשלב מתכונים עם חוויות של ישראלית בגרמניה וחוויות מהחיים בכלל.
    gili642641
    gili642641
    pretzelimsumsum@gmail.com

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top