צ’יפס בטטה (אפוי) בניחוח שום וגם: מטבל מיונז לימוני - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - צ’יפס בטטה (אפוי) בניחוח שום וגם: מטבל מיונז לימוני

צ’יפס בטטה (אפוי) בניחוח שום וגם: מטבל מיונז לימוני

צ’יפס בטטה אפוי בתנור, עם תיבול מיוחד של שום, טימין ופפריקה. וגם: מתכון למיונז לימוני שמגישים לצד הצ’יפס

סטריפ משהו טעים
למרות שאחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם זה צ’יפס מטוגן, כבר שנים ארוכות שלא יצא לי למלא סיר עם שמן ולטגן. לא רק באשמת הקלוריות, אלא בעיקר בגלל הלכלוך והשמן שעף לכל פינה, הבזבוז של בקבוק שלם בשביל כמה מקלות תפוחי אדמה והשלב האחרון שבו צריך להפטר מהשמן שבסיר.

עם השנים, מכורח הנסיבות, עברתי להכין את הצ’יפס שלי בתנור. ולמרות שברוב המקרים חסכון בקלוריות מתקשר לי אוטומטית עם מנות דלוחות וטעם אנמי, במקרה הזה התנור דווקא הוסיף נקודות זכות לפחמימה האהובה – מעטה קריספי, אופציה לתיבול והכנה פשוטה שאפילו לא דורשת קרצוף ושטיפה. רק להשליך את נייר האפייה וזהו.

כל אלה, ביחד עם האהבה הגדולה שלי לבטטות, הולידו את המתכון הזה שמשלב את כל העולמות. יש בו רכות ומתיקות עדינה מהבטטות, מעטה קריספי בזכות השמן והתנור ותיבול מעט פיקנטי שמאזן את הכל.

ויש גם חסרון, בדיוק כמו בטיגון, הצ’יפס במיטבו מיד אחרי שיצא מהתנור. זה אומר אמנם שצריך להכין אותו ממש לפני הארוחה, מצד שני – מתי בפעם האחרונה שמעתם תירוץ כל כך טוב לזלול את הכל בלי להשאיר משהו למחר? ♥

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
2 בטטות קלופות
2 כפות שמן קנולה
כפית אבקת שום
1/2 כפית פפריקה מעושנת (או פפריקה חריפה)
1/2 כפית פלפל שחור טחון גס
כפית שטוחה מלח
כפית גרידת לימון
עלים מ-3 ענפי טימין

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• חותכים את הבטטות למקלות בעובי ס”מ. מייבשים היטב במגבת כדי שלא ישארו מים על הבטטה.
• מעבירים לקערה, מזלפים מעל 2 כפות שמן ומערבבים היטב עם הידיים עד שכל הבטטות מצופות בשכבה דקה של שמן.
• מסדרים את הבטטות על תבנית עם נייר אפייה. בשורה אחת ולא בערימה.
• מפזרים בצורה אחידה את התבלינים על הבטטה (הכי נוח באמצעות מסננת קטנה) ומעל מניחים גרידת לימון ועלי טימין.
• אופים בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות או עד שהבטטה מזהיבה.
• מגישים מיד.

צילום: רחלי קרוט

מיונז לימוני

מצרכים:
3 כפות מיונז
כפית מיץ לימון
1/2 כפית גרידת לימון
עלי טימין קצוצים
מעט פלפל לבן

אופן הכנה:
• מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצד הצ’יפס.
• ניתן להוסיף מעט צ’ילי חריף למי שאוהב מטבלים פיקנטיים.

צילום: רחלי קרוט

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• אין צורך לפזר את התבלינים מסביב לכל הבטטה, מספיק בחלק העליון.
• אם רוצים מרקם יותר קריספי, הופכים את הבטטות על צידן השני אחרי 15 דקות וממשיכים לאפות עוד 5 דקות נוספות.
• במקום פפריקה ניתן להשתמש בצ’ילי יבש גרוס.
• הצ’יפס במיטבו מיד אחרי שיצא מהתנור, הוא יהיה אמנם טעים גם אחר כך, אבל המעטה הפריך יעלם עם הזמן.

עוד במשהו טעים:
עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי נוטלה
פנקייקים עם קצפת ותותים

עוגת תפוזים וריקוטה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים
נתחי עוף בדבש

עוגיות גבינה מלוחות
פלאפל אפוי
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הצ’יפס שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top