×פויות, ×ž× ×•×§×“×•×ª בקישו××™× ×•×’×–×¨ ורכות ×ž×‘×¤× ×™× ×‘×–×›×•×ª תוספת של ריקוטה – הכירו ×ת קציצות ×”×§×™× ×•××” שיככבו ××¦×œ×›× ×‘×ž×˜×‘×—
×œ×¤× ×™ שבוע וחצי פצחתי בגמילה. גמילה משוקולד, גמילה מדי×ט קולה וב×ופן כללי גמילה מכל מה ×©×˜×¢×™× ×•×ž×ª×•×§ ×‘×—×™×™× ×”×לה.
×יך ×× ×™ מחזיקה מעמד? הו, טוב שש×לת×. ×”×מת שדי בקושי. כמעט בכל ערב בשבוע ×”×חרון צפיתי ×‘×¡×¨×˜×•× ×™ יוטיוב ×©×ž×œ×ž×“×™× ×יך להכין עוגות שוקולד וקיוויתי בסתר ליבי שמשהו מהמר×ות ×”×לה ×™×’×™×¢ ×’× ×œ×¤×” שלי, ×›×›×” בלי ×›×•×•× ×”.
×–×” ×œ× ×§×¨×”.
מה כן קרה? התחלתי ל×כול קצת יותר ברי×, קצת יותר מסודר והרבה יותר מחושב. כחלק ×ž×”×©×™× ×•×™ ×”×–×”, החלטתי ×©×œ×©×•× ×œ× ×¡×•×ª ולהכין קציצות, ×בל ×œ× ×›×לה שמכילות בשר, ביצה, פירורי ×œ×—× ×•×©×ž×Ÿ, ××œ× ×ž×¡×•×’ הקציצות ×©×œ× ×’×•×¨×ž×•×ª ליסורי מצפון.
ההחלטה ×”×–×ת התיישבה בול ×¢× ×©×§×™×ª ×§×™× ×•××” שחיכתה לי על השיש. שקית ×§×˜× ×” ששילבה בתוכה ×§×™× ×•××” ×דומה ×•×œ×‘× ×” ××•×¨×’× ×™×ª ×¢× ×™×¨×§×•×ª ×™×‘×©×™× (גזר, בצל, פלפלי×) של חברת תבו×ות. ×”×מת ×”×™×, ×©×’× ×‘×œ×™ לשלב ×ת ×”×§×™× ×•××” ×¢× ×ž×¨×›×™×‘×™× × ×•×¡×¤×™×, ××œ× ×¨×§ ×¢× ×§×¦×ª מלח ופלפל, תקבלו תוספת טעימה ×•×ž×–×™× ×”, ×בל מי שמכיר ×ותי יודע ×©×ž×©×—×§×™× ×‘×ž×˜×‘×— ×”× ×”×—×œ×§ ×”×הוב עליי.
המתכון ×©×œ×¤× ×™×›× ×•×•×¨×¡×˜×™×œ×™ לגמרי. ××ª× ×™×›×•×œ×™× ×œ×”×—×œ×™×£ ×ת עלי הסלרי בכל עשב תיבול ש××ª× ×והבי×, להמיר ×ת הפרמזן ×‘×’×‘×™× ×” קשה ×חרת ו×פילו להחליף ×ת הריקוטה בבולגרית רכה (במקרה ×›×–×” ×פשר לוותר על המלח). ×’× ×‘× ×•×’×¢ לירקות ×פשר להחליף ולשחק – ×¤×œ×¤×œ×™× ××“×•×ž×™× ×‘×ž×§×•× ×ו ×‘× ×•×¡×£ לקישו××™×, בטטה ×‘×ž×§×•× ×’×–×¨ ועוד כיד הדמיון הטובה עליכ×.
×× ××ª× ×¨×•×¦×™× ×œ×©×—×§ עוד קצת ×¢× ×”×ž×¨×§×ž×™×, × ×™×ª×Ÿ ×’× ×œ×”×ž×™×¨ 1/3 מכמות ×”×§×™× ×•××” בבורגול שהופך קריספי מ×וד ב×פייה.
קציצות ×§×™× ×•××” ×פויות
מצרכי×:
200 ×’×¨× (1 ו-1/4 כוסות) ×§×™× ×•××”, ×œ× ×ž×•×›× ×”
גזר
קישו×
בצל לבן גדול
5 כפות גדושות ×’×‘×™× ×ª ריקוטה
כפית ×בקת ×©×•× (×ו ×©×•× ×›×ª×•×©)
ביצה
5 כפות ×¤× ×§×• ×ו פירורי לח×
כף שמן זית
1/2 כוס פרמזן מגורדת (×ו כל ×’×‘×™× ×” קשה ×חרת – ×’×ודה, תו×, גרויר)
3-4 כפות עלי סלרי ×§×¦×•×¦×™× (× ×™×ª×Ÿ להמיר בכוסברה, פטרוזיליה ×ו בצל ירוק)
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-175 מעלות.
â€¢Â ×ž×‘×©×œ×™× ×ת ×”×§×™× ×•××” על פי ההור×ות שבגב ×”×ריזה. ×ו לפי ההור×ות ×”×לה: ×©×•×˜×¤×™× ×”×™×˜×‘ ×ת ×”×§×™× ×•××” בתוך ×ž×¡× × ×ª, ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×¡×™×¨ ×•×©×•×¤×›×™× 2 כוסות ×ž×™× ×¢×œ כל כוס ×§×™× ×•××”. מבי××™× ×œ×¨×ª×™×—×”, ×ž×ª×‘×œ×™× ×‘×ž×œ×— ופלפל ×•×¡×•×’×¨×™× ×ת הסיר ×¢× ×ž×›×¡×”. ×ž×‘×©×œ×™× ×‘×ž×©×š 25 דקות על ×ש ×”×›×™ × ×ž×•×›×”. ×‘×ª×•× ×”×‘×™×©×•×œ מש××™×¨×™× ×ת הסיר מכוסה למשך 5 דקות. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת ×”×§×™× ×•××” לקערה, ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢× ×ž×–×œ×’ ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“ להתקרר.
â€¢Â ×ž×›×™× ×™× ×ת הירקות: ×—×•×ª×›×™× ×ת הבצל, ×”×§×™×©×•× ×•×”×’×–×¨ לקוביות ×§×˜× ×•×ª. במחבת ×¢× ×›×£ שמן ×ž×˜×’× ×™× ×ת הבצל עד ×©×”×•× ×ž×ª×¨×›×š מעט. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת הגזר, עלי הסלרי ×•×”×§×™×©×•× ×•×ž×˜×’× ×™× ×‘×ž×©×š 3-4 דקות על ×ש גבוהה. המטרה ×”×™× ×œ×¦×¨×•×‘ ×ת הירקות ×•×œ× ×œ×¨×›×š ××•×ª× ×œ×’×ž×¨×™.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת הירקות לקערה ×¢× ×”×§×™× ×•××”, ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×•×ž×ž×ª×™× ×™× ×›×ž×” דקות שהתערובת ×ª×¦×˜× ×Ÿ (כדי שהביצה שתתווסף ×œ× ×ª×”×¤×•×š לחביתה).
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª ריקוטה, ×בקת שו×, ביצה, ושמן זית ומערבבי×. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×¤×™×¨×•×¨×™ ×¤× ×§×• ופרמזן ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª.
â€¢Â ×ž×ª×‘×œ×™× ×‘×ž×œ×— ×‘× ×“×™×‘×•×ª.
â€¢Â ×™×•×¦×¨×™× ×§×¦×™×¦×•×ª שטוחות (יחסית עבות) ×¢× ×™×“×™×™× ×¨×˜×•×‘×•×ª ×•×ž× ×™×—×™× ×¢×œ ×ª×‘× ×™×ª ×ª× ×•×¨ ×¢× × ×™×™×¨ ×פייה.
• ××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 30 דקות ×ו עד שהקציצות זהובות. מומלץ מ×וד להפוך ×ותך 10 דקות ×œ×¤× ×™ ×ª×•× ×”×פייה כדי שהן ×ª×”×™×™× ×” צרובות מ-2 הצדדי×.
×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™× ×©×œ מדור “משהו טעיה:
קרפצ’ו סלק ×¢× ×‘×–×™×œ×™×§×•× ×•×¦’לי
סלט ×טריות שעועית ×¢× ×›×•×¡×‘×¨×” וצ’ילי
בומב כדורי שוקולד × ×•×˜×œ×”
×ž×™× ×™ פרעצלס
עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי × ×•×˜×œ×”
עוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×§×¨× ×©×•×§×•×œ×“  ותותי×
עוגות × ×•×˜×œ×” מ-3 מצרכי×
צילומי×: רחלי קרוט
×”×›× ×ª×? יש ×œ×›× ×©×לות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות ×ו פרסמו ×ת ×”×ª×ž×•× ×•×ª של הקציצות ×©×”×›× ×ª× בקבוצת הפייסבוק
×פשר לוותר על ×”×’×‘×™× ×”?
בעקרון ×ין בעיה לוותר עליה, במקרה ×›×–×” הייתי מוסיפה עוד ביצה ו×× ×”×ª×¢×¨×•×‘×ª יוצ×ת לך רכה מדי, ×פשר להוסיף ×›×£ קמח.
בהצלחה וספרי לי ×יך ×™×¦× :)
×הבתי :)