הכנת שקדיה מתוקה/מלוחה לט”ו בשבט, עשויה מבצק סוכר ופופקורן. רעיון מקסים ליצירה בחג
מצרכים:
בצק סוכר חום
גרגירי תירס להכנת פופקורן
צבע מאכל ורוד פוקסיה
שמן
כפית מרגרינה
כוס מרשמלו
חוטי ברזל
שיפוד עץ
מאפינס שוקולד
אופן הכנה:
– מערבבים בסיר מעט שמן ומעט צבע מאכל (לשקדיה שלי התאים צבע מאכל ורוד). שופכים פנימה גרגירי פופקורן ומערבבים עד שהם יקבלו את הגוון הורוד.
– מדליקים את האש, סוגרים את המכסה, מקשיבים לפיצוצים ומקבלים פופקורן צבעוני. ככל שתוסיפו יותר צבע מאכל כך הפופקורן יהיה צבעוני יותר.
– אופים מאפינס ונועצים בו קשית קשיחה או שיפוד (בשביל הגזע).
– יוצרים נחש שמן מבצק סוכר חום ומשחילים. מורחים מעט מים בחלק העליון של הנחש ומחברים לו כדור מבצק סוכר חום.
– משחילים חוטי ברזל ומצפים אותם בנחשים מבצק סוכר חום (בשביל הענפים).
– ממיסים מרשמלו עם מעט מרגרינה במיקרו, מצפים את החלק העליון של העץ ואת כל הענפים במרשמלו מומס ומדביקים עליו את הפופקורן הצבעוני.
את ההדרכה + תמונות של כל השלבים תוכלו למצוא כאן.