אורז מלא מוקפץ עם טופו וירקות

מאת: foodpage-team

ארוחת צהריים בריאה, טעימה ומשביעה - אורז מלא מוקפץ עם רצועות גזר, פטריות, אפונה וקוביות טופו

מצרכים:
2 כפות שמן זית
בצל קטן
2 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר טחון ‏
200 גרם טופו
4 כוסות אורז מלא, מבושל
3 כפות רוטב סויה
גזר
5 פטריות שמפיניון
1/2 כוס אפונה
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
כפית שמן שומשום

אופן הכנה:
• חותכים את הבצל והטופו לקוביות, את הגזר לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
• מבשלים את האורז על פי ההוראות על גבי האריזה (2 כוסות מים על כוס אורז במשך 30-40 דקות) ומצננים.
• מבשלים את האפונה במים רותחים למשך 4-5 דקות ומניחים בצד.
• מחממים שמן זית בווק על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והגזר. מערבבים במהירות.
• מוסיפים את הטופו, הפטריות ואת האורז. ומערבבים תוך כדי הקפצה.
• מוסיפים את רוטב הסויה, האפונה, כוסברה ושמן ‏שומשום.
• מקפיצים עוד כמה דקות ומגישים מיד.

המתכון באדיבות סוגת.
צילום: דן פרץ

מחפשים עוד מתכונים עם אורז? נסו את אלה:
תבשיל אורז עם עוף
קציצות אורז
פילאף - אורז עם קוביות בשר וגזר