מרק ירקות של סמדי בומבה

מאת: foodpage-team

סמדי בומבה מלמדת אתכם איך להכין מרק ירקות עם חזה עוף, עשיר בטעמים ומתאים לצד קוסקוס או כמנה בפני עצמה

מרכיבים: 
3 גזר
2 קישואים
לפת (בעונה)
3 תפוחי אדמה
בצל גדול
2-3 גבעולי סלרי
1/4 חבילה שמיר
1/4 כרוב
1/2 צרור כוסברה
1/2 חבילה פול קפוא (בעונה מומלץ טרי)
חזה עוף טרי (מי שצמחוני לא חייב עוף)

תבלינים:
כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל לבן
כפית כרכום
כפית תבלין ראס אל חנות
1 ו-1/2 כפות א. מרק עוף/ירקות
כף רסק עגבניות
1/2 מקל קינמון

אופן הכנה:
• מקלפים את הירקות (פרט לקישואים). חותכים את הגזר והסלרי באמצע ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
• חותכים את הבצל לפרוסות לאורך, שמים בסיר ביחד עם מעט שמן ומקל קינמון ומטגנים. כשהצבע זהוב מוסיפים את הגזר, מערבבים ומוסיפים את תפוחי אדמה.
• מוסיפים את גבעולי הסלרי וחזה העוף ומכסים במים. מבשלים במשך 10 דקות.
• מוסיפים את שאר הירקות ואת התבלינים, רסק העגבניות השמיר והכוסברה. מוסיפים מים עד לכיסוי כל הירקות.
• מוסיפים את הפולים, מכסים במכסה ומבשלים על להבה בינונית עוד 40-50 דקות (עד שהירקות רכים).

המתכון באדיבות סוגת.
צילום: נועם דוד

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:
מרק עוף עם קרפלך
מרק עדשים
מרק תירס ועוף