מקלות מלוחים בניחוח אניס

מאת: judith-morhaim

זהירות ממכר - מקלות מלוחים, שמכינים בקלי קלות, עם ניחוח עדין של אניס. מומלץ להכין כמות כפולה

מצרכים:
500 גרם קמח (חצי שקית)
כף שמרית
כפית מלח
3/4 כוס שמן
כף גרגרי יאנסון (אניס)
כוס מים פושרים

אופן הכנה:
• בקערת מיקסר, מכניסים קמח מנופה, מעל זורים את השמרית ומערבבים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את השמן המלח וגרגרי היאנסון.
• מוסיפים בהדרגה את המים עד אשר מקבלים בצק רך מאוד וגמיש, מעבדים את הבצק עוד כ-4 דקות.
• מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים לקערה בינונית מכסים בניילון ומתפיחים 30 דקות.
• לאחר ההתפחה יוצרים מהבצק עגולים (40 במספר, תלוי בגודל העגול) ועם כף היד מגלגלים כל עגול (ראו בתמונה)מתפיחים על משטח העבודה כ-5 דקות.
• מרדדים כל עגול עם מערוך לאורך בלבד (לא לרדד עגול) מגלגלים מהצד הרחב כמו רולדה, מניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים שווים
• מתפיחים בתוך התבנית כ- 10 דקות ורק אחר כך מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, זמן אפיה כ-20 דקות או עד אשר מזהיב.
• מוציאים מהתנור וזוללים (אני לא חושבת שתתאפקו עד אשר יתקרר).
• בכל מקרה, מומלץ לקרר היטב לפני שמכניסים לקופסה אטומה (נשאר טרי לאורך זמן).

שנה טובה וחג שמח לכולם.

לבלוג של יהודית כהן מורחיים >> קסם שלך עוגה
צילום:
יהודית כהן מורחיים