קרין גורן מכינה אלפחורס (ללא תוספת סוכר)

מאת: foodpage-team

קרין גורן מכינה עוגיות אלפחורס ממכרות, ללא תוספת סוכר, שנמסות בפה ונעלמות עוד לפני שמרגישים. ומה לגבי ריבת החלב? יש כזו ללא סוכר

עוגיות אלפחורס ממכרות, שנמסות בפה ונעלמות עוד לפני שמרגישים. העוגיות אפילו יותר טובות מהגרסה המקבילה עם הסוכר, כי תחליף הסוכר מעניק להן מרקם עדין מאוד. ומה לגבי ריבת החלב? ריבת חלב ללא סוכר – יש כזה דבר, להשיג בכל סופר במדפי הדיאט.

50 עוגיות אלפחורס

מצרכים לבצק:
1 כוס סוכרלוז
1 ו-1/4 כוסות קורנפלור
3/4 כוס קמח עוגיות
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
6 חלמונים

למלית:
1 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר

לקישוט:
1 כוס קוקוס

אופן הכנה:
• במעבד מזון שמים תחליף סוכר, קורנפלור, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה, מלח וקוביות חמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים לבצק אחיד.
• מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
• קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• אופים ב-180 מעלות במשך 7-5 דקות בלבד, עד שהעוגיות תפוחות ומתחילות להזהיב בשוליים. מצננים.
• מכינים סנדוויצ'ים: מניחים במרכז מחצית מהעוגיות (על הצד התחתון שהיה צמוד לנייר האפייה) כפית נדיבה של ריבת חלב ללא תוספת סוכר. מצמידים לכל עוגייה את צידה התחתון של עוגייה שנייה ולוחצים מעט עד שהריבה מציצה החוצה.
• מפזרים קוקוס על צלחת שטוחה ומגלגלים כל סנדביץ' עוגיות בקוקוס (הוא יידבק לריבה וזו בדיוק הכוונה).
• שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר. טעמן של העוגיות ישתבח (בהרבה!) למחרת.

סוד מתוק: אם ריבת החלב נוקשה מדי ושוברת את העוגיות בהרכבה, מחממים אותה כמה שניות במיקרוגל, לריכוך.

המתכון באדיבות קרין גורן לסוגת.
צילום: דניאל לילה

מחפשים עוד מתכוני עוגיות? נסו את אלה:
מעמולים במילוי ממרח תמרים
עוגיות שוקולד במילוי קצפת
עוגיות שושנים במילוי ריבת חלב