מג'דרה ביתית מסורתית

מאת: foodpage-team

השף אילן צוירן מלמד אתכם איך להכין מג'דרה - תבשיל אורז עם עדשים ירוקות ובצל מטוגן בניחוח עדין של כמון

מצרכים ל-4-5 מנות:
1/2 כוס עדשים ירוקות
כוס אורז יסמין
1 בצל קלוף, חתוך לרצועות
כף שמן זית
30 גרם חמאה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כפות מלח
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
• שמים את העדשים בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת על אש קטנה.
• מסננים את העדשים ומשאירים את המים בצד. לא לשפוך, נחזור אליהם אחר כך.
• בסיר נפרד עם כף שמן זית ו- 30 גרם חמאה (אם רוצים פרווה ניתן להוסיף עוד שמן זית ולוותר על החמאה) מטגנים הבצל כדקה, מוסיפים אליו את האורז ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העדשים ומערבבים בעדינות.
• מוסיפים את התבלינים, 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים וחצי כוס נוספת של המים שנשארו מהעדשים (זוכרים?).
• מבשלים 20 דקות על אש נמוכה עם מסכה.
• מכבים את האש וממתינים 10 דקות כשהסיר מכוסה, עד להגשה.

המתכון באדיבות השף אילן צוירן מחברת "שף הדרך" המשיקים ארוחת מג'דרה ביתית שמתאימה לטיולים, טיסה, למשרד וליוצאים לפעילות ספורט. מדובר על ארוחה בתוך שקית פטנט שמחממת את עצמה ללא צורך במיקרוגל, תנור או גז. 
צילום: חגית גורן

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים עם אורז? נסו את אלה:
פשטידת ריזוטו
פלפלים במילוי אורז ובצל מטוגן
עוף עם אורז מנוקד בשקדים וצימוקים