מרק סולת

מאת: foodpage-team

השף סהר רפאל מלמד אתכם איך להכין מרק סולת סמיך ומשביע שיחמם אתכם בימים הקרים שבדרך

מצרכים:
4 שיני שום, כתוש
6 כפות שמן זית
צרור כוסברה
2 עגבניות, קלופות
2 כוסות סולת
17 כוסות מים
כפית שטוחה כורכום
1 כף מלח
פלפל שחור גרוס


אופן הכנה:
• מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה קלה (זהירות, לא להשחים. שום שטוגן יתר על המידה הופך מריר ומזיק למנה).
• בינתיים קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר ביחד עם המלח והפלפל. מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה.
• מוסיפים את הסולת באיטיות, תוך כדי בחישה נמרצת, כך שהסולת תתמזג ותטמע במים.
• מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. אם יש צורך מוסיפים מים עד למרקם הרצוי (לסולת נטייה לספוח מים, ולכן לאחר הבישול יתכן ויתקבל מרקם סמיך מידי).


המתכון באדיבות השף סהר רפאל - בעלים של מסעדת כרמים וכדיתא.
צילום: אילן גוטמן


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:
מרק כתום עם אורז (טבעוני)
מתכון למרק שעועית
מתכון למרק עוף וירקות של סמדי בומבה
מתכון למרק עוף עם קניידלעך