סופלה שוקולד אישי

מאת: judith-morhaim

סופלה שוקולד אישי עם הפתעה בפנים. ליום הולדת, כפינוק למישהו שאוהבים או כקינוח בארוחה משפחתית עם גלידת וניל

מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר ,שבור לקוביות
130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
4 ביצים
1 כף קמח רגיל
1 כף ברנדי קוניאק (לא חובה)
50 גרם שוקולד חלב או מריר למילוי

אופן הכנה:
• בקערת זכוכית מניחים את החמאה והשוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים. • מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להטמעה.
• בקערת מערבל שמים את הביצים השלמות ומקציפים במהירות גבוהה, מתקבל קצף עם מרקם אוורירי ובהיר.
• מוסיפים את קצף הביצים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות.
• מבליעים את הקמח ואת הברנדי בתערובת עד לקבלת מרקם חלק.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבניות האישיות (8-9 במספר). אפשר להשתמש בספלי קפה חסיני אש.
• יוצקים מהתערובת לתבניות האישיות (עד חצי מגובהן), מכניסים לכל תבנית ריבוע של שוקולד ומטביעים אותו פנימה.
• אם מכינים מראש, אפשר להשאיר במקרר אפילו לילה ולמחרת לאפות את הסופלה.
• אופים במשך 15 דקות. העוגות מתייצבות אך עדיין רוטטות כשמזיזים את התבנית (יש להמנע מאפית יתר, אנחנו רוצים סופלה לא עוגה).
• מוציאים מהתנור ומגישים מיד. אפשר להוסיף ליד גלידת וניל טעימה.


[caption id="attachment_11736" align="aligncenter" width="480"]צילום: יהודית כהן מורחיים כל הדרך לסופלה המושלם. צילום: יהודית כהן מורחיים[/caption]


לבלוג של יהודית כהן מורחיים - קסם של עוגה
צילום: יהודית כהן מורחיים

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שוקולד? נסו את אלה:
עוגת שוקולד עם סוכריות צבעוניות
עוגת מוס שוקולד
עוגת ביסקוויטים שוקולד-נוגט