מצרכים לקציצות:
200 גרם גרגירי חומוס, מבושלים מוקפאים
1 בצל
1 שן שום
קילו בשר טחון
2 כפות קוואקר (שיבולת שועל)
חופן בזיליקום
1/3 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
600 גרם גרגירי חומוס, מבושלים מוקפאים
3 בצלים
2 פלפלים חריפים ללא הגרעינים
5 שיני שום
1 פלפל שושקה
300 גרם עגבניות מרוסקות
200 גרם רסק עגבניות
3/4 כוס מים חמים
1/3 כפית כמון
1/3 כפית פפריקה
חופן בזיליקום
5 עלי אורגנו טריים
אופן הכנה:
• קוצצים את הבצל השום, הפלפלים והבזיליקום (גם של הקציצות וגם של הרוטב).
• מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 4 דקות נוספות.
• מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים חמים.
• מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
• מכינים את הקציצות: מרתיחים את החומוס כ- 15 דקות, מסננים וטוחנים במעבד מזון ידני, מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
• יוצרים קציצות, מעבירים לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.
• מגישים מעל אורז לבן.
המתכון באדיבות
סנפרוסט.
צילום: לירון אלמוג
>> הצטרפו
לקהילה שלנו בפייסבוק
מחפשים עוד מתכונים מעולים לחורף? נסו את אלה:
מתכון לתבשיל שעועית עם בטטות
מתכון למרק דלעת מוקרם
מתכון לתבשיל עוף ואורז
מתכון לתבשיל קציצות בשר עם גרגירי חומוס