כפתורי סנדוויץ’ ריבה של מיקי שמו

מאת: foodpage-team

מיקי שמו מלמד אתכם איך להכין עוגיות ריבה בצורה כפתורים. הילדים יתלהבו מהמראה וגם ישמחו לקחת חלק בהכנה

העוגיות הללו כל כך מוכרות, עד שהתחשק לי לשחק איתן קצת. הקטנתי אותן (לטעמי, עוגיות קטנות יותר נעימות יותר לאכילה), ובמקום פרח עם עיגול ריק במרכז יצרתי שני נקבים קטנים. קיבלתי כפתורים. ילדים יתלהבו מהמראה המשעשע וגם ישמחו לקחת חלק בהכנה.


חומרים לבצק (לכ-35 עוגיות):
170 גרם חמאה רכה
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר מנופה
350 גרם (2 ו-1/2 כוסות) קמח מנופה
1 ביצה גדולה + חלמון
5 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז


למלית:
150 גרם (1/2 כוס) ריבה איכותית חלקה (תות שדה/פטל/שזיפים וכו’)


אופן הכנה:
• מכינים את הבצק: שמים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-2 דקות לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים במהירות איטית רק עד לקבלת בצק אחיד.
• עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
• אופים, מעצבים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
• מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ בעזרת חותכן עוגיות. קורצים שני חורים בקוטר 1/2 ס”מ במרכז מחצית מן העוגיות שהתקבלו. מחלצים את כל העוגיות בזהירות ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס”מ.
• אופים כ-13 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.
• ממלאים ויוצרים “סנדוויצ’ים”: מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומזלפים כמות של כ-1/2 כפית במרכז כל עוגייה ללא חורים. מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החורים ומניחים על העוגיות עם הריבה כמו סנדוויץ’, כך שאבקת הסוכר תהיה למעלה.
• שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.
• גיוון: מחליפים 1/2 כוס קמח ב-1/2 כוס אבקת שקדים — מתקבלות עוגיות בטעם עשיר ומעודן יותר.


המתכון מתוך הספר "אוצר העוגיות של מיקי שמו" (הוצאת על השולחן).
ניתן לרכוש את הספר (138 ש"ח) בחנויות הספרים, באתר "על השולחן" וברשת "שמו הקונדיטוריה".
צילום: דניאל לילה • סגנון: עמית פרבר

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלה:
כעכים של מיקי שמו
עוגיות ג'ינג'ר
עוגיות שוקולד מושלגות