לחמניות במילוי טונה

מאת: foodpage-team

השפית-קונדיטורית, דלית מיצנמכר, מלמדת אתכם איך להכין לחמניות במילוי טונה שמהוות ארוחה שלמה. לא אוהבים טונה? החליפו בגבינת פטה

חומרים לבצק (ל-15 לחמניות):
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1/2 קובייה או 1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
1/2 שקית (25 גרם) משפר אפייה טבעי שמרית
2 כפות (40 גרם) סוכר
1 ביצה מידה M
1 כוס (250 מ"ל) מים קרים
50 גרם חמאה
3/4 כף (15 גרם) מלח
להברשה לפני האפייה: 1 חלמון ביצה מדולל עם 1 כף מים
שומשום מלא לפיזור מעל הלחמניות

למלית הטונה:
1 קופסה (160 גרם) טונה בשמן – מסוננת
1/2 קופסה (5-6 יחידות) מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 קופסה (כ-4 חצאי פלפל) פלפל אדום מוחמץ, חתוך לקוביות קטנות
מלח, פלפל

אופן הכנת הלחמניות:
• בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח מנופה, שמרים וסוכר ומערבבים במשך כדקה אחת.
• מוסיפים לקערת המערבל מים וביצה ולשים במשך כ-7 דקות נוספות במהירות נמוכה.
• מוסיפים מלח ואחריו את החמאה בקוביות קטנות על לקבלת בצק אחיד, חלק, מבריק וגמיש.
• מכסים את הבצק שבקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-40 דקות.
• מכינים את סלט הטונה: מערבבים את הטונה המסוננת עם קוביות הפלפלים והמלפפונים החמוצים ומתבלים במלח ופלפל.
• מילוי הלחמניות: חותכים את הבצק לכדורים שווים בגודל של כדור פינג-פונג (כ-50 גרם כל כדור), מגלגלים לכדור, יוצרים במרכז הכדור גומה אותה מלאים בכפית של סלט טונה, סוגרים היטה ומגלגלים שוב.
• מניחים את הגדורים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
• מברישים את הכדורים בביצה, מפזרים מעל לכל כדור שומשום מלא ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 20 דקות.
• טיפ: ניתן להחליף את מלית הטונה במלית של קוביות פטה עם עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית וזיתים פרוסים, או בכל מילוי אחר שאתם אוהבים.

המתכון באדיבות שפית קונדיטורית דלית מיצנמכר, ל"שמרית".
צילום: פיליפ מטראי

מחפשים עוד מתכונים ללחמניות? נסו את אלה:
מתכון ללחמניות במילוי שוקולד וחלבה
מתכון ללחמניות בצל
מתכון ללחמניות פריקסה