מכינים את הבצק יום מראש ומכניסים למקרר (או מכינים בבוקר ואופים בערב).
מצרכים לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):
4 כוסות (560 גרם) קמח
1/2 שקית (25 גרם) שמרית
1/2 שקית (25 גרם) משפר אפיה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות - בטמפרטורת החדר
2 ביצים בינוניות
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
קורט מלח
כפית תמצית וניל
ביצה טרופה - למריחה על הרולדות
מילוי:
500 גרם ממרח שוקולד
מילוי אופציה 2:
150 גרם חמאה מומסת
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס קקאו
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן הכנת הבצק:
• בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים ומשפר האפיה. מוסיפים סוכר, ביצים, חלב, מלח ותמצית וניל.
• ממשיכים לערבל במהירות איטית כ- 3 דקות ולבסוף מוסיפים את החמאה בהדרגה. לשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
• מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה נקיה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
• ממלאים ואופים: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
• מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים (חלק אחד מכניסים בנתיים למקרר). את החלק שנשאר מחלקים שוב ל- 2 כך שיוצא לנו מכל הבצק
4 חלקים שווים.
• מרדדים כל חלק של בצק על משטח מקומח לצורת מלבן.
• מורחים חמאה מומסת עם מברשת ומעל מפזרים את הקקאו עם הסוכר, מעל שוב בוזקים קצת מהחמאה.
• מגלגלים לרולדה ושמים בצד. חוזרים שוב על הפעולה עם החלק השני של הבצק. מצמידים את 2 הרולדות אחת ליד השניה ויוצרים מעין צמת בורג.
• מניחים את הרולדה בתוך תבנית ארוכה של אינגליש קייק.
• חוזרים שוב על הפעולות עם הבצק שנותר במקרר - מכינים 2 רולדות, קולעים צמת בורג ומכניסים לתבנית אפיה מוארכת.
• מברישים את הרולדות בביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-35 דקות .
• סירופ: מרתיחים את הסוכר עם המים ומברישים את הרולדות בעודן חמות בסירופ הסוכר.
לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של
יהודית כהן מורחיים -
קסם של עוגה
מחפשים עוד מתכונים לעוגות שמרים? נסו את אלה:
קראנץ פיסטוק
עוגת שמרים במילוי ממרח שוקולד
עוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים