רולדת שמרים שוקולד

מאת: judith-morhaim

רולדת בצק שמרים במילוי קקאו וסוכר (או נוטלה) עם סירופ סוכר מעל ששומר על רכות העוגה ומותיר אותה מבריקה ויפהפיה

מכינים את הבצק יום מראש ומכניסים למקרר (או מכינים בבוקר ואופים בערב).

מצרכים לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):
4 כוסות (560 גרם) קמח
1/2 שקית (25 גרם) שמרית
1/2 שקית (25 גרם) משפר אפיה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות - בטמפרטורת החדר
2 ביצים בינוניות
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
קורט מלח
כפית תמצית וניל
ביצה טרופה - למריחה על הרולדות

מילוי:
500 גרם ממרח שוקולד

מילוי אופציה 2:
150 גרם חמאה מומסת
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס קקאו

לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים

אופן הכנת הבצק:
• בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים ומשפר האפיה. מוסיפים סוכר, ביצים, חלב, מלח ותמצית וניל.
• ממשיכים לערבל במהירות איטית כ- 3 דקות ולבסוף מוסיפים את החמאה בהדרגה. לשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
• מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה נקיה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
• ממלאים ואופים: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
• מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים (חלק אחד מכניסים בנתיים למקרר). את החלק שנשאר מחלקים שוב ל- 2 כך שיוצא לנו מכל הבצק
4 חלקים שווים.
• מרדדים כל חלק של בצק על משטח מקומח לצורת מלבן.
• מורחים חמאה מומסת עם מברשת ומעל מפזרים את הקקאו עם הסוכר, מעל שוב בוזקים קצת מהחמאה.
• מגלגלים לרולדה ושמים בצד. חוזרים שוב על הפעולה עם החלק השני של הבצק. מצמידים את 2 הרולדות אחת ליד השניה ויוצרים מעין צמת בורג.
• מניחים את הרולדה בתוך תבנית ארוכה של אינגליש קייק.
• חוזרים שוב על הפעולות עם הבצק שנותר במקרר - מכינים 2 רולדות, קולעים צמת בורג ומכניסים לתבנית אפיה מוארכת.
• מברישים את הרולדות בביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-35 דקות .
• סירופ: מרתיחים את הסוכר עם המים ומברישים את הרולדות בעודן חמות בסירופ הסוכר.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של יהודית כהן מורחיים - קסם של עוגה

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שמרים? נסו את אלה:
קראנץ פיסטוק
עוגת שמרים במילוי ממרח שוקולד
עוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים