סופגניות במילוי מוס ממרח השחר עם קוקוס ותותים

מאת: raheli

המילוי שיגנוב את ההצגה בחנוכה - כך תכינו סופגניות קלאסיות במילוי מוס ממרח השחר עם קוקוס ותותים

חנוכה עוד רגע כאן ולכבוד החג הכי טעים של השנה, הכנסנו למטבח את ממרחי השחר הפופולריים והכנו לכם מילויים מיוחדים לקינוח המטוגן של החג. תסמכו עלינו, מדובר בשדרוג שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים והמשפחה. ויש גם בונוס: את כל המילויים ניתן להכין כממרחים לסנדביץ' או כקרם לשדרוג של עוגות בחושות.


והפעם: מוס מעולה שניתן להגיש גם בכוסות. אם תשתמשו בממרח השחר פרווה תקבלו קינוח ללא מוצרי חלב שמתאים גם לאחר ארוחה בשרית.


הערות:
• ניתן להחליף את השמנת המתוקה במתכונים בקרם קוקוס. רק הקפידו להשתמש בקרם ולא במי קוקוס (מגיע בקופסת שימורים. 20-22% שומן).
אופן המילוי: קרמים סמיכים יותר (כמו קרם הקוקוס שכאן למטה), ממלאים על ידי חיתוך של הסופגניה ומריחת המילוי בדומה לסנדביץ'. כך גם תוכלו להוסיף תוספות מיוחדות כמו פרוסות תותים, בננות ואפילו פקאנים קצוצים. מילויים נוזליים יותר, כמו פירות יער לדוגמה, ניתן למלא על ידי מזרק (קונים את הפשוט בחנויות אפייה או יצירה) או מגישים בצד כדי שהאורחים שלכם יטבלו את הסופגניות בתוכו.
סופגניות: אנחנו השתמשנו ב-2 סוגים של סופגניות – הקלאסיות, אלה הגדולות שמוכרים בקונדיטוריות ובסופרים, ובמיני עם ציפוי סוכר שמכינים ב-5 דקות בבית. אתם כמובן יכולים למלא איזה סופגניה שתרצו. רק מומלץ לתת רמיזה קטנה מחוץ לסופגניה למילוי שבפנים. למשל: פיסטוקים קצוצים מעל, פירות יער בצד וכדומה.

>> מתכוני סופגניות מכל הסוגים תוכלו למצוא כאן
>> אל תפספסו: מטבלים מעולים לצ'ורוס

צילום: רחלי קרוט



מוס שוקולד – קוקוס ותותים


מוס מעולה שניתן להגיש גם בכוסות. אם תשתמשו בממרח השחר פרווה תקבלו קינוח ללא מוצרי חלב שמתאים גם לאחר ארוחה בשרית.


מצרכים:
2 כפות גדושות ממרח השחר
1/3 כוס (80 גרם) קרם קוקוס
3-4 תותים


אופן הכנה:
• מרתיחים את קרם הקוקוס עד לרתיחה עדינה. מעבירים לקערה עם ממרח השחר ומערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק.
• מעבירים למקרר לשעתיים או למקפיא לשעה עד להתמצקות של הקרם.
• אם אתם אוהבים טעם מודגש של קוקוס, ניתן להוסיף אחרי הערבוב כפית שבבי קוקוס.
• מעבירים את הקרם שהתקרר היטב למיקסר ומקציפים 2-3 דקות על מהירות בינונית עד שנוצר מוס.
• חוצים סופגניה, ממלאים בנדיבות ומוסיפים פרוסות של תותים. סוגרים ומגישים.
• ניתן לשמור את המוס במקרר ולמלא בסמוך להגשה.


צילום: רחלי קרוט
יש לכם עוד רעיונות למילויים מעניינים? כתבו לנו כאן בתגובות או בקבוצת הפייסבוק