חנוכה עוד רגע כאן ולכבוד החג הכי טעים של השנה, הכנסנו למטבח את ממרחי השחר הפופולריים והכנו לכם מילויים מיוחדים לקינוח המטוגן של החג. תסמכו עלינו, מדובר בשדרוג שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים והמשפחה. ויש גם בונוס: את כל המילויים ניתן להכין כממרחים לסנדביץ' או כקרם לשדרוג של עוגות בחושות.
והפעם: איזון טעמים נהדר בין החמיצות של הפסיפלורה למתיקות המיוחדת של נוגט האגוזים. למי שאוהב, ניתן להוסיף את הגרעינים השחורים (הם כמעט ולא מורגשים) או להפטר מהם.
מצרכים:
2 פסיפלורה
כף ליקר פסיפלורה (אני השתמשתי בשיכר דאנו פסיפלורה)
2 כפות ממרח השחר אגוזים ונוגט אגוזים (מגיע באריזה אחת)
2 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנה:
• מרוקנים את הפסיפלורה מהמיץ. ניתן להשתמש גם בגרעינים השחורים או להוציא אותם.
• מערבבים בקערה את כל המצרכים עד שנוצר קרם אחיד.
• אם אתם לא מוצאים פסיפלורה בחנות הירקות (בימים הקרובים עוד אפשר למצוא ומומלץ להוציא את המיץ לקופסה קטנה ולהקפיא), ניתן לקנות מחית פסיפלורה קפואה בחנויות אפייה מתמחות. לא מצאתם טרי וגם לא קפוא? השתמשו במית אשכולית אדומה, המרירות העדינה תשתלב כאן מצוין.
צילום: רחלי קרוט
יש לכם עוד רעיונות למילויים מעניינים? כתבו לנו כאן בתגובות או בקבוצת הפייסבוק
עוד מילויים מעולים:
קרם ממרח השחר עם פירות יער
מוס ממרח השחר עם קוקוס ותותים
קרם נוגט עם פיסטוקים