לביבות תפוחי עץ עם פקאנים

מאת: raheli

מתכון מעולה של רומן פלדמן ללביבות תפוחי עץ מתוקות עם שדרוג מיוחד של פקאנים קצוצים ומטבל יוגורט תפוחים. פשוט, קל וטעים

כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין לביבות תפוחי עץ, כאלה שמדיפות ריח מתוק בכל הבית. המתכון של רומן פלדמן, שזכה בתחרות הלביבות של מגה, היה הזדמנות נהדרת סוף סוף להכנס למטבח ולהכין.


ויש גם שדרוג - כדי להפוך את הלביבות לעוד יותר טעימות, הוספתי להן גם פקאנים קצוצים (טבעיים. מגיעים בשקית אטומה ששומרת על הטריות) שהופכים לפריכים במיוחד במגע עם השמן ומוסיפים אפקט של הפתעה בכל ביס.


בנוסף, במקור, רומן המליץ להגיש אותן עם אבקת סוכר וגם כתב שאת מיץ התפוחים שנשאר מהסחיטה כדאי לשתות, אז אני מצטרפת להמלצה להתענג על המיץ, ולמי מכם שרוצה בכל זאת להשתמש בו, צירפתי גם מתכון קטן למטבל שעושה שימוש במיץ התפוחים. מתקבל מעין יוגורט רענן עם טעם עדין של תפוח.


תהנו וחג שמח!


צילום: רחלי קרוט



לביבות תפוחים עם פקאנים


מצרכים:
4 תפוחי עץ גדולים
ביצה
3 כפות קמח מגה
כף סוכר חום
כפית קינמון מגה
שקית סוכר וניל מגה
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס (40 גרם) פקאנים טבעיים מגה


למטבל יוגורט ותפוחים:
1/2 מיכל יוגורט
1/2 כפית אבקת סוכר (או יותר למי שאוהב מתוק יותר)
3 כפות ממיץ התפוחים (הסבר בהמשך)


אופן הכנה:
• מגרדים את התפוחים בפומפיה על החלק הגס. מעבירים לקערה וסוחטים היטב את התפוחים.
• שומרים את המיץ שנשאר למטבל (וגם כדי לשתות).
• מוסיפים מיץ לימון, סוכר וקינמון ומערבבים.
• מוסיפים את הקמח, הביצה ושקית סוכר וניל ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
• קוצצים את הפקאנים ומוסיפים לתערובת, מערבבים מעט.
• מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים לביבות עם הידיים ומטגנים מ-2 הצדדים עד שהן שחומות ובכל הבית יש ריח מתוק של תפוחים וקינמון.
• מכינים את המטבל: בקערה קטנה מערבבים את היגורוט עם 3 כפות ממיץ התפוחים ששמרתם (את השאר אתם יכולים לשתות – זה מעולה) ואבקת סוכר. מגישים עם הלביבות.


צילום: רחלי קרוט


צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: רומן פלדמן


>> לכל מתכוני הלביבות