שושני שמרים במלית שוקולד

מאת: tikochel-blogspot-com

שושני שמרים מענגים במילוי ממרח שוקולד וסירופ סוכר מעל שמגישים לצד כוס תה. רגעים קטנים ומתוקים שנחקקים בזכרון

20 שושנים

לבצק השמרים (יש להכין את הבצק לילה לפני האפייה ):
כף וחצי שמרים יבשים
חצי קילו (500 גרם) קמח לבן
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר ( ניתן להמיר במים או חלב קוקוס לקבלת מאפה פרווה)
2 ביצים טרופות
100 גרם חמאה או מחמאה רכה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח

למלית:
ממרח שוקולד שאוהבים לפי בחירה
1/4 כוס שקדים טחונים לפיזור על הממרח - מומלץ לא חובה

לציפוי לפני אפייה:
ביצה טרופה עם כף מים

לציפוי:
סירופ מייפל

אופן הכנה:
• מערבבים בקערת מיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב, הביצים הטרופות והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה. לשים את הבצק ( במיקסר או ביד) כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
• מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר או לפחות 4 שעות קירור.
• לאחר לילה בקירור - מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל- 2 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מורחים את מלית השוקולד ומשאירים כ- 2 ס"מ בסוף העלה ללא מלית לסגירה.
• מפזרים על מלית השוקולד את השקדים הטחונים ומגלגלים לרולדה, מהדקים את קצוות הרולדה וחותכים אותה ל- 10/ 8 חתיכות שוות.
• מניחים כל חתיכה בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המגולגל החתוך פונה כלפי מעלה, מניחים במקום חמים כ- 20 דקות להתפחה.
• מברישים כל מאפה קלות בביצה טרופה + כף מים.
• אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד שהמאפה משחים.
• מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים בעודם חמים בסירופ מייפל ( ניתן למהול את סירופ המייפל במעט מים).

המתכון מתוך הבלוג תיק אוכל של אינס שילת ואפיק גבאי.
צילום: אפיק גבאי

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שמרים? נסו את אלה:
עוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה
רולדת בצק שמרים במילוי שוקולד
וטרושקה - מאפה גבינה ודובדבנים