סופגניות במילוי קרם שוקולד וערק

מאת: foodpage-team

מקבלים את החג עם מתכון מיוחד לסופגניות שמנמנות במילוי מוס שוקולד חלב וערק ובציפוי גנאש שוקולד מריר

מצרכים לבצק:
125 גרם (כוס + כף) קמח
כף סוכר
קורט מלח
1/4 כוס חלב או מים
ביצה
25 גרם חמאה או מרגרינה
5 גרם שמרים
1/2 כף ערק


אופן הכנת הסופגניות:
• מערבלים במיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החלב/מים, הביצים, הערק והמלח, במשך 7 דקות עד שמתקבל בצק עדין ורך.
• קורצים לעיגולים (35 גרם), מסדרים על מגש עטוף בניילון ומניחים להם לנוח כשעה וחצי עד שעתיים.
• מחממים את השמן העמוק במשך 3 דקות ומטגנים את הכדורים במשך דקה וחצי מכל צד.
• מוציאים לנייר סופג וממתינים שיתקררו. ממלאים במילוי גנאש השוקולד ומצפים בקרם השוקולד העשיר.



קרם (מוס) שוקולד חלב


מצרכים:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד חלב
50 מ"ל ערק


אופן הכנה:
• מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, ממתינים כמה דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם מבריק ועדין. בסיום הערבוב מוסיפים את הערק ומערבבים בשנית.
• מכניסים לקירור למשך שלוש שעות.
• מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת מרקם קטיפתי.



ציפוי שוקולד עשיר


מצרכים:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר


אופן הכנה:
• מרתיחים את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב בעוד הקרם חם.
• מצפים את הסופגניה מלמעלה בקרם שוקולד העשיר ומגישים.


המתכון באדיבות ערק מצדה ושף קונדיטור אחמד עיסא מקונדיטורית פאי בנהריה שמשיקים קולקציית סופגניות "שיכורות" עם ערק (7 ש"ח לסופגניה).
צילום: יניב בטיש


>> לכל מתכוני הסופגניות הכנסו לכאן