תבשיל פרגיות ופירות יבשים - טנזיה

מאת: foodpage-team

תבשיל פרגיות עם שזיפים ומשמשים, ברוטב מתקתק של דבש וקינמון. מגישים לצד אורז או פירה שסופג את הטעמים

מצרכים:
1 ק"ג פרגיות
2 כפות שמן זית
2 בצלים
2 מקלות קינמון
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מגולענים מיובשים
1/2 כוס יין אדום חצי יבש
1/2 כוס דבש
100 גרם אגוזי מלח שלמים
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית אגוז מוסקט
1 כוס מים


אופן הכנה:
• חותכים את הפרגיות לקוביות גדולות ומטגנים מכל הצדדים על מחבת פסים. מניחים בצד.
• קוצצים את הבצלים ומטגנים בסיר רחב עד להזהבה.
• מוסיפים מקלות קינמון, משמשים ושזיפים ולטגנים כ-2 דקות.
• מוסיפים את היין והדבש, מטגנים מעט ומוסיפים את שאר המצרכים (כולל הפרגיות).
• מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה, עד להסמכה של הרוטב.


המתכון באדיבות בני מדר, שף "שמש אדומה" - מתחם אירועים בראשון לציון.


מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:
פסטרמה חזה עוף
חזה עוף מוקפץ עם ג'ינג'ר ובצל ירוק
נגיסי עוף ברוטב חמוץ מתוק