צ׳ילי קון קרנה

מאת: tikochel-blogspot-com

זכרונות בקערה - מתכון לתבשיל צ'ילי קון קרנה עם קוביות בשר, שעועית והמון תבלינים מחממים ומנחמים

בדיוק כמו בחיים הוא נראה כמו כולם, לא משהו שונה אבל בכל זאת יש בו משהו שונה, אותו דבר שמייחד אותו מכולם, אולי זה מה שהוא אומר, אולי זה איך שהוא יוצר ואולי אלו הזכרונות שאנחנו אוגרים ״הרגע הזה בו משהו קטן גורם לדבר כל כך מוכר להיות שונה״ , קדירת הצ׳ילי שלנו, זכרון ראשון שלנו לחורף שהגיע (זכרון בקערית).

מצרכים ( מתכון ל-4 סועדים):
2 כוסות שעועית יבשה לבנה - שהושרתה לילה בקערת מים ( מומלץ להשתמש בשעועית קטנה ככל האפשר)
2 בצלים גדולים, קצוצים
שמן זית
1 כוס יין אדום משובח
2 פלפל צ'ילי או פלפל חריף, פרוסים דק ( ניתן להחליף בגמבה למי שלא אוהב חריף)
7 שיני שום, פרוסות
בשר טרי, חתוך לקוביות (אנחנו השתמשנו בנתח של עגל מיושן)

תבלינים:
כף כמון
2 כפות פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
1/4 כפית קינמון
3 עלי דפנה
2 כפות רסק עגבניות
כף סילאן
4 כוסות מים
צרור כוסברה קצוצה לפיזור בסיום

אופן הכנה:
• בסיר עמוק מטגנים עם 5 כפות שמן זית את הבצל וקוביות הבשר עד לאיטום הבשר. מוסיפים את הצ'ילי, השום ואת שאר התבלינים חוץ מהמלח והכוסברה.
• מוסיפים את היין והשעועית ומערבבים. מוסיפים את המים.
• מביאים לרתיחה ומנמיכים  את האש. מוסיפים מלח, מכסים חלקית ומבשלים עד שהשעועית רכה.
• חמש דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים מידי פעם ואם צריך, ניתן להוסיף עוד קצת מים .
• מגישים בקערית עמוקה לצד לחם או אורז.

המתכון מתוך הבלוג תיק אוכל של אינס שילת ואפיק גבאי
צילום: אפיק גבאי

מחפשים עוד מתכונים לתבשילי בשר? נסו את אלה:
תבשיל קציצות בשר עם תפוחי אדמה
סכינה - חמין מרוקאי
קדרת אסאדו וכתף בקר