עוגת שוקולד (קקאו) עם פקאנים, שוקולד לבן וחלבה

מאת: osnat-algosi

עוגת שוקולד (קקאו) קלה להכנה עם שדרוג מיוחד של שוקולד לבן, שערות חלבה ופקאנים מסוכרים. מושלמת לימי הולדת

את העוגה הזו הכנתי ממש בדקה ה90, לא ציפתי ליותר מידי, אך הופתעתי לגלות שהעוגה יצאה מעולה וכל מי שטעם פשוט ״ליקק את האצבעות״.

הכל התחיל כשהבן זוג שלי ביקש קינוח עם חלבה, הרבה חלבה וכמה שיותר. עוגה כושית מכינים בקלות, בלי מאמץ, וקישוט החלבה מוסיף טעם משגע שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר, כמובן שהפקאן רק מוסיף. הבן זוג התאהב בעוגה ומאז כמעט בכל שישי היא נאפת ונגמרת עוד לפני שבת בבוקר ;)

לעוגת שוקולד (קקאו):
4 ביצים
1 ו-1/4 כוסות סוכר
כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס קקאו

לקישוט:
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
כוס שערות חלבה
חצי כוס פקאנים מסוכרים

אופן הכנה:
• בקערה מערבבים ביצים, סוכר, שמן וסוכר וניל לתערובת אחידה.
• מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה וקקאו ומערבבים היטב עד שאין גושים בכלל.
•מוסיפים לתערובת 2 כוסות מים רותחים ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית. מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות.
• מוציאים את העוגה ונותנים לה להצטנן.
• בינתיים ממיסים במיקרו 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד לבן. מורחים על העוגה ומכניסים למקרר למשך 5 דקות.
• מוציאים לפני שהשוקולד מתקשה ומעטרים את העוגה עם חלבה ופקאנים מסוכרים מסביב.

מתכון וצילום: אסנת אלגוסי
הכנתם? יש לכם שאלות בקשר למתכון? רוצים לספר לנו איך יצא (אנחנו נשמח לשמוע)? כתבו בתגובות או בקבוצת הפייסבוק