ממתק תמרים ללא אפייה

מאת: foodpage-team

ממתק תמרים עם ביסקוויטים (ללא אפייה) שמגלגלים בקוקוס ופורסים לריבועים מתוקים וממכרים. מעולה גם כמתנה לחג

מצרכים (3 גלילות):
1 מיכל (450 גרם) ממרח תמרים
200 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסת פרווה)
ביצה טרופה
2 כוסות פתי בר, שבורים לחתיכות קטנות
כוס (100 גרם) אגוזי לוז מסוכרים
כוס (100 גרם) קוקוס טחון


אופן הכנה:
• 
שמים את התמרים והחמאה (או המרגרינה) בסיר ומחממים עד המסה, תוך בחישה מתמדת.
• מצננים מעט, מוסיפים את הביצה  ומערבבים היטב.
• מוסיפים את הביסקוויטים, 3/4 מכמות הקוקוס ואגוזים. מערבבים היטב.
• מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה. יש לשמור שהגובה יהיה לפחות 3 ס"מ.
• מקפיאים למשך שעה או עד שהתערובת מוצקה וקלה לפריסה.
• מוציאים מהמקפיא והופכים על קרש חיתוך. פורסים לאורך ומגלגלים כל רצועה בקוקוס שנשאר.
• פורסים כל רצועה לריבועים ברוחב של 1 ס"מ, ומגישים צונן.


המתכון באדיבות maimon's.


מחפשים עוד מתכונים לט"ו בשבט? נסו את אלה:
עוגת פירות יבשים ואגוזים
כתר אורז חגיגי עם פירות יבשים
פירות יבשים במילוי עוף ובורגול