עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים

מאת: foodpage-team

עוגות שמרים אישיות, מנוקדות בצימוקים, משמשים ואגוזי מלך. נהדר לצד הקפה של הבוקר או כקינוח בט"ו בשבט

מצרכים ל-20 עוגות:
3 ו-1/2 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
1/2 קובייה או שקית שמרים טריים (50 גרם)
1/2 שקית משפר אפייה טבעי
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
2 ביצים (גודל L)
1/4 כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
עד 3/4 כוס מים (150 מ"ל)

למלית:
1 כוס צימוקים
1/2 כוס שקדים פרוסים
3 כפות רום או ברנדי
ממרח חלווה קנוי, מוכן למילוי
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 כוס משמשים יבשים, חתוכים לקוביות
אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן הכנה:
• מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
• משהים בקערה מכוסה למשך כשעה.
• בינתיים משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
• מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (1/2 ס"מ). מורחים את ממרח החלווה ומפזרים לפי הסדר הבא: כפית קינמון, אגוזי מלך קצוצים, משמשים חתוכים, תערובת צימוקים ושקדים.
• מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
• מרפדים מגש אפיה בנייר אפיה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
• מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
• אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ 15-20 דקות.
• מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.

המתכון באדיבות שף-קונדיטור סטפן לייק ל"שמרית".

מחפשים עוד מתכונים לט"ו בשבט? נסו את אלה:
עוגת קוקוס בחושה עם משמשים וחמוציות
ממתקי שוקולד עם פירות יבשים
חטיף אנרגיה עם תמרים ואגוזים