טבית - חמין עיראקי

מאת: maayannadir

הישר מהמטבח העיראקי - מתכון מושלם להכנת טבית שמשלב אורז עם חלקי עוף (או בשר) וביצים חומות. תתכוננו לריח שיתפשט בבית

במטבח של מעייני
כאשר התחלתי להכין את הטבית, מצאתי שאני אוהבת אותו יותר עם אורז בסמטי שנשאר אחד אחד ולא הופך למין דייסה לא מזוהה וכן עם רבעי עוף או קוביות בשר בקר (בדרך כלל, כשאני מכינה בבית, אני משלבת בין השניים) וחובה ליד ביצה חומה, סלט ירקות ועמבה. אי אפשר בלי עמבה.

בשני החורפים האחרונים אני מגישה את הטבית שלי במסעדה המשפחתית, קובה גריל, ולמרות שקשה (לפחות מחשבתית) להתחרות בטעמים שזכורים לאנשים מהילדות אצל אמא או סבתא, כבר קרה לא פעם שאמרו לי שטעם הטבית שלי לא נופל מזה שהם מכירים מהבית. כולי גאווה!

מצרכים (ל-6 מנות):
6 כרעיים (ללא עור וללא עצם הירך) שטופים (אפשר במקום: 1 ק"ג בשר כתף / שפיץ שייטל חתוך לקוביות גדולות או שילוב בין השניים)
2 בצלים, קצוצים דק
4 כפות שמן
2 ליטר עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות (לא חובה)
1 ק"ג אורז בסמטי
1 ליטר מים
3 כפות בהרט
מלח לפי הטעם
6 ביצים מורתחות ל-5 דקות ושטופות היטב

אופן הכנה:
• מאדים את הבצל בסיר (כזה שיתאים לתנור, ומספיק גדול) עד שהוא מתחיל להזהיב קלות. מתבלים במלח ובבהרט ומוסיפים את העגבניות והמים. מביאים לרתיחה (טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד בהרט או מלח).
• מוסיפים את הבשר ומבשלים כ-20 דקות. מוציאים את הבשר לקערה ומניחים בצד.
• מוסיפים 2/3 מכמות האורז, מוסיפים את הבשר ומכסים בשארית כמות האורז. מביאים לרתיחה ומבשלים, על להבה גבוהה, עד שרוב הנוזלים נספגים, כ-15 דקות.
• מניחים את הביצים המבושלות בחלק העליון של הסיר ומעבירים לתנור מחומם לחום של 120 מעלות ללילה שלם.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים גם מבשלת במסעדה המשפחתית.

מחפשים עוד מתכונים לתבשילים? נסו את אלה:
תבשיל עוף ואורז
תבשיל עוף ופתיתים

תבשיל קציצות ותפוחי אדמה ברוטב אדום