מוס תותים

מאת: gm1312

מוס תותים מפנק במרקם קטיפתי שמכינים בתוך תבניות אישיות או מעל עוגה. 5 מצרכים (כולל המים) וזה שלכם

מצרכים:
250 גרם תותים
1/2 כף ג'לטין
1 ו-1/2 כפות מים
1/4 כוס סוכר
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:
• משהים ג'לטין במים עד שהם נספגים.
• בסיר על האש מבשלים את התותים עם הסוכר במשך 5 דקות.
• מרסקים את התותים עם הרוטב שנוצר ומוסיפים את הג'לטין.
• מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות נוספות. מצננים לגמרי.
• מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים למסת התותים.
• שופכים על עוגה או בתוך תבניות אישיות ומקררים היטב עד להתייצבות.
• למי שרוצה לשדרג - ניתן לזלף מעט שוקולד מומס על המוס בעודו קר.

מתכון וצילום: מרים גנון