ארוחת ערב משפחתית או: מתכון לשקשוקה ירוקה

מאת: chef-yoav-bar

ארוחת ערב בבית משפחת בר - אחת קוצצת, השני טורף ביצים והשף הראשי מכין לכולם שקשוקה. והאישה? היא בדרך לזומבה. טור אישי

שף טו גו
יש הרבה דיונים בזמן האחרון על היעלמותה של ארוחת הערב המשפחתית מחיינו. ההורים חלקם בעבודה, הילדים תקועים מול הטלוויזיה ומנשנשים או חצי עין בטלפון, משחקים בקנדי קראש ועושים טובה שיושבים ליד השולחן.


איפה הימים שהיינו יושבים כל המשפחה ואף אחד לא היה מעז לקום לפני שאמא ואבא שלי היו נותנים את האות?


יאמר לזכותה של אשתי שיש כמה דברים עליהם היא שומרת בקנאות ששייכים לימי הפרהיסטוריה:




  1. לא  משחקים בחוץ בין 14:00-16:00

  2. אוכלים ארוחת ערב סביב שולחן. אסור טלויזיה ואסור לשחק בטלפון.


צילום: צביקה טישלר

עד לא מזמן, כשהייתי מספיק להגיע לארוחת ערב בבית, הייתי מעמיד סירים, מכין פתיתים, אוכל חם, תבשילים ומה לא. יום אחד הסתכלה עלי אשתי ושאלה: "תגיד למי אתה מבשל את כל זה, אתה לא יודע שהילדים אוכלים ארוחת צהריים חמה בגן? מה הם צריכים עוד ארוחה חמה וכבדה, לא שמעת על ארוחת ערב ישראלית? ביצים, טונה, גבינות, סלט.


אוי לי.


מה שהיא לא הבינה, זה שברוב הזמן הייתי פשוט רעב. אני לא אוכל במסעדה, יש לי נטייה לצום כל היום ואז בערב לאכול. אז בעצם הכנתי לעצמי ארוחת ערב ומי יכול לאכול ארוחה קלה, אצלנו באופקים ארוחה קלה זה קוסקוס עם מרק.


אז ימי ארוחות הערב המבושלות והחמות תמו ונכנסנו למשטר ארוחות ערב קלות - טוסטים, גבינות, סלטים. וכן, מקפידים בערב לשבת עם הילדים, לשאול, לספר, להקשיב, ללמוד להקשיב אחד לשני. הייתי שמח אם הייתי מספיק לבלות איתם יותר ערבים, אבל כשאני נמצא ואחראי על ארוחת הערב, יש חגיגה. המטבח נפתח ולכל אחד יש תפקיד (אני ממליץ לכם לנסות). אחת קוצצת סלט, אחד מכין חביתה ואני מנסה לשדרג את ארוחת הערב הישראלית למשהו קצת יותר מעניין. מכין פיצות מקמח כוסמין, שקשוקה ירוקה חריפה, סלט אבוקדו טעים (בעונה). בקיצור, אני מעביר איתם ככה את שעות הערב בכיף.


מרוב כיף אשתי החליטה להפוך את העניין לקבוע, היא מזמינה את החברות של הבת שלי ואומרת לי: "שף, היום לארוחת ערב יש לך 4 סועדים, כולם מתחת לגיל 8" ביי אני הולכת לזומבה.


שבוע מקסים חברים! נתראה כאן שוב בשלישי הבא.


צילום: צביקה טישלר



שקשוקה ירוקה


מצרכים ל-4 סועדים:
4 כוסות עלי תרד
1 כרישה, חתוכה לפרוסות
1 בצל קטן
4 ביצים


רוטב עגבניות:
5 עגבניות תמר
שן שום
1/2 כף סוכר לבן
1/2 כף מלח גס
1/4 כף פלפל שחור גרוס
עלים מ-2 ענפי טימין


אופן הכנה:
• חולטים עגבניות במים חמים, מקלפים ומרסקים. מניחים בתוך סיר.
• מוסיפים מלח ופלפל, שום, סוכר ועלי טימין.
• מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
• מטגנים במחבת נפרדת כרישה ותרד במעט שמן זית. מוסיפים רוטב עגבניות, מתבלים במלח, פלפל וסוכר. מצמצמים את הנוזלים (רוטב עגבניות).
• לאוהבי החריף: מוסיפים מעט פלפל חריף קצוץ.
• יוצרים גומות ושופכים לתוכן את הביצים, מבשלים עד שהביצים מוכנות.
• מקשטים בנענע ופטרוזיליה ומגישים.


צילומים: צביקה טישלר



רוצים ליצור קשר עם יואב? הכנסו לעמוד הפייסבוק או לאתר CHEF TO GO



בטור הקודם:
רגעים קטנים של אושר או: מתכון לקוסקוס עם ירקות
משטרת הבריאות או: מתכון לאורז עם אטריות