מרק כרובית וכמהין

מאת: maayannadir

מרקם קטיפתי, טעם מיוחד ומראה מרשים שמסתיר מאחוריו קלות הכנה - מעיין נדיר מכינה מרק כרובית סמיך עם תוספת מפתיעה

במטבח של מעייני
חורף, אין כמו חורף.
נכון שאני מתלוננת מדי פעם על הקור והכאבים ועל נהגים שדוהרים בכבישים וכתוצאה מכך משפריצים מים, אבל אני אוהבת את הגשם (כאשר הוא ברמה סבירה). אוהבת ללכת לטייל בין הטיפות, בפלורנטין המוצפת או בשוק לוינסקי הסמוך. פשוט אוהבת את טיפות המים על פניי.

נעים מאוד, אני מעיין ואני שונאת מטריות.

את האמת, אני גם בקושי הולכת עם מעיל. מקסימום עם תיק וצעיף. ובזמן האחרון, אני בעיקר תוהה איפה לע$#%@ הגשם?!

את טעמי הכרובית והכמהין במרק יצא לי לטעום לראשונה במסעדת מאראבו של השף יואב בר (שנסגרה ממש לאחרונה), המנה נכללה בתפריט חורף 2010. גם היום, 4 שנים אחרי, אני זוכרת את הפעם הראשונה. זה היה יום חורפי וגשום ולא היה לי כוחות לבשל לעצמי משהו בבית ולכן עצרתי לאכול מרק על הבר והמשכתי הביתה.

הפעם הראשונה שהכנתי את המרק, הייתה כמה שבועות לאחר מכן. הרגשתי מין דגדוג כזה באצבעות וצורך עז להכנס למטבח. הזמנתי אליי חבר טוב והכנתי ארוחה לתפארת. המנה הראשונה בארוחה היתה מרק כרובית וכמהין. הרי מרק יכול להיות מנחם ביותר, בעיקר כאשר יש בו את טעם הכמהין האדמתי. בימים האחרונים חזרתי למרק הזה, ואני לא חושבת שמיציתי אותו בעיקר בגלל אופן ההכנה הפשוט והטעמים המיוחדים.

בתקווה לימים גשומים ♥

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל יבש, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים קטנים
3 ענפי טימין
מלח, פלפל גרוס
1 כפית מחית כמהין איכותית
750 מ"ל חלב (אם רוצים פרווה, ניתן להמיר במים אך להוסיף תפוח אדמה קצוץ לסמיכות)

אופן הכנה:
• בסיר מחממים את שמן הזית.
• מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים.
• מוסיפים את פרחי הכרובית אל תוך הסיר ומתבלים בטימין, מלח ופלפל.
• לאחר כ-2 דקות מוסיפים את מחית הכמהין, מערבבים ומוסיפים את החלב.
• מבשלים עד לריכוך הכרובית, על להבה נמוכה עם מכסה מעט פתוח - על מנת שהחלב לא יגלוש.
• מעבירים לקערית קטנה ככוס מנוזלי הבישול ושומרים בצד.
• טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מהנוזלים ששמרנו בצד.
• מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה.
• להגשה: ניתן להגיש עם דוקסל פטריות (פטריות ובצל קצוצים ומאודים), ביצת עין מביצת שלו, טוסט פרמזן או מעט שמן כמהין מעל.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים גם מבשלת במסעדה המשפחתית.

למתכונים הקודמים של מעיין:
לזניית תרד וגבינות
טבית – חמין עיראקי

מרק חצילים קלויים
מקלות בצק עלים ופרמזן