צ'יגה - בורגול עם בצל מטוגן ותבלינים (טבעוני)

מאת: foodpage-team

השף ניר צוק מלמד אתכם איך להכין בורגול עם בצל מטוגן, עגבניות ועשבי תיבול שמגישים עם בוטנים מתובלים (טבעוני)

מצרכים:
500 גרם בורגול דק
מים עד כיסוי הבורגול
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
100 גרם רסק עגבניות
2 בצל ירוק
חצי צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
• משרים את הבורגול במים כ-20 דקות. עד שהוא סופח את כל המים ומתרכך.
• מטגנים את הבצל עם שמן זית עד שהוא מזהיב ומוסיפים לו את הרסק.
• מטגנים יחדיו תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, ומוסיפים את הבורגול המושרה.
• קוצצים את הבצל הירוק והפטרוזיליה ומערבבים עם תערובת הבורגול.
• מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
• לוקחים כף עמוסה מתערובת הבורגול ומגלגלים ביד לכדי קובה של כ-10 ס"מ או: מעבירים את הבורגול לקערה קטנה, דוחסים מעט והופכים על צלחת הגשה.
• מקשטים עם בוטנים ממולחים או מתובלים ומגישים.

המתכון באדיבות השף ניר צוק מביסטרו נועה וקורדליה.
להרשמה למגזין הקולינרי של ניר צוק: nir-zook.com

צילום: טלי דולין

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק