קובה מטוגנת במילוי בשר

מאת: maayannadir

קובה נבלוסיה או בשמה המוכר יותר - קובה חלבית מטוגנת במילוי בשר. מעיין נדיר מגלה לכם את סודות הקובה

במטבח של מעייני
המטבח הכי אהוב עליי מבחינת הטעמים והמאכלים הוא המטבח האיטלקי. אך בליבי שמורה פינה חמה למטבח העיראקי - בתור ילדה קטנה אהבתי את סוגי הקובות השונות, היום יומיות כמו הסלק או הדלעת (רטבים כמו במיה וקישואים לא היו פופולריים אצלנו בבית) או החגיגיות כמו הקובה במעטפת אורז, מעטפת בורגול או מעטפת תפוחי אדמה.

הכי אהבתי את הקובה שלא שימשה כמנה עיקרית אלא כפתיח, כזו שלא מרגישים שאכלתם אחד והופ כבר נעלמו עשר. הקובה נבלוסיה, או בשמה המוכר יותר, קובה חלבית. למעשה מדובר בקובה מטוגנת במילוי בשר.

במהלך השנים הצלחתי להגיע לבצק שהוא נוח לעבודה והשקדים מוסיפים פריכות נעימה.

שבת שלום וסופ"ש טעים ונעים.

למילוי:
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
750 גרם בשר בקר טחון
100 גרם צנוברים (שימו לב - קיימים כיום בשוק צנוברים שמגיעים מסין ואכילתם גורמת לטעם לוואי מר שיכול להמשך עד שבועיים - סבלתי מזה כמה פעמים בתקופה האחרונה)
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה וכמון - לפי הטעם

לבצק:
500 גרם בורגול דק
200 גרם סולת
300 גרם בשר בקר טחון
3 כפות שמן זית
100 גרם שקדים גרוסים
מלח ופלפל טחון
מים - כמה שצריך

לרוטב טחינה יוגורט:
250 מ"ל יוגורט - הכי שמן שניתן למצוא
150 מ"ל טחינה
1/2 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים ועורקים לבנים
3 שיני שום
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מיץ לימון

אופן הכנה:
• במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי הצבע. תוך כדי ערבוב יש לפורר את גושי הבשר.
• מסירים מהאש, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וכמון לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
• מעבירים לקופסה ומקררים לילה (יותר קל לעבוד עם תערובת קרה).
• הבצק: לאחר מניחים את הבורגול בקערה ומכסים עם מים (עד כיסוי הבורגול) ממתינים שהבורגול יספח את כל הנוזלים.
• מערבבים את הבורגול עם שאר החומרים (פרט למים) לתערובת פירורית אך אחידה.
• מתחילים להוסיף ככוס מים ולשים. מוסיפים בכל פעם מעט מים עד שנוצר בצק נוח ללישה. אם הבצק רטוב מדי ניתן להוסיף עוד סולת.
• בידיים רטובות יוצרים כדור בגודל פינג פונג ומשטחים אותו על כף היד. לוקחים ככפית מתערובת הבשר הקרה ושמים במרכז הבצק המשוטח.
• סוגרים את הקובה ובידיים רטובות מעצבים לכדי הצורה האליפטית המוכרת. שומרים בקירור.
• מטגנים בשמן חם (190 מעלות) לפני ההגשה.
• רוטב טחינה יוגורט: טוחנים את כל המצרכים במעבד במזון ומתקנים תיבול על פי הטעם האישי.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים גם מבשלת במסעדה המשפחתית.

למתכונים הקודמים של מעיין:
מרק כרובית וכמהין
לזניית תרד וגבינות

טבית – חמין עיראקי

מרק חצילים קלויים
מקלות בצק עלים ופרמזן