עוגת מוס לואקר

מאת: orenagar

עוגת מוס לואקר מושחתת ומרשימה במיוחד עם תחתית קראנצ'ית שמשלבת וופלים טחונים עם שוקולד חלב

לבסיס:
160 גרם (כמעט חבילה שלמה מאורכת) וופל לואקר
80 גרם פייטה פיוטין (שבבי וופל מסוכרים) - להשיג בחנויות אפייה
120 גרם שוקולד חלב
2 כפות ממרח לואקר

למוס:
3 חלמונים
25 גרם (2 ו-1/2 כפות) סוכר
250 מ"ל (כוס ו-1/4) חלב
מעט מלח
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
כף חלב
250 גרם שוקולד חלב
שאר ממרח הלואקר מהצנצנת
שני מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:
120 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה

עוגת-לואקר2הכנת הבסיס:
• טוחנים שבבי וופל לואקר ומערבבים עם שבבי הפייטה.
• ממיסים את השוקולד עם הממרח על בן מארי ושופכים על הוופלים.
• מערבבים היטב ומשטחים בתוך תבנית 24. מקפיאים.

להכנת המוס:
• ממיסים שוקולד וממרח לואקר על בן מארי
• מערבבים כף חלב עם 2 גרם גלטין בכוס ומניחים ל-10 דקות.
• מרתיחים בסיר קטן חלב ומעט מלח ובמקביל מערבבים היטב חלמונים עם סוכר.
• כשהחלב מגיע לסף רתיחה מבצעים השוואת טמפרטורות עם החלמונים - שופכים מעט מהחלב אל החלמונים, מערבבים נמרצות ומעבירים את כל תערובת החלמונים לתוך הסיר עם החלב. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, תוך כדי טריפה מתמדת, דקות עד לטמפרטורה של 82-84 מעלות או עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.
• ממיסים את הג'לטין עם החלב במשך 15 שניות במיקרו ומערבבים לתוך קרם החלמונים.
• שופכים את הקרם שנוצר (קרם אנגלז) על השוקולד המומס דרך מסננת ומערבבים היטב עד לתערובת הומוגנית.
• מקציפים שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתוך השוקולד, בכל פעם שליש.
• יוצקים על הבסיס ומקפיאים.

לציפוי:
מניחים בקערה את השוקולד.
• בסיר קטן מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
• • ממתינים דקה ומערבבים בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד.
• יוצקים את השוקולד במרכז העוגה ומטים את התבנית בזהירות לצדדים עד לכיסוי מושלם.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מתכון וצילום: אורן נג'ר