חוץ לארץ במרחק נסיעה או: טיול בשוק מחנה יהודה ומתכון לסלט שוק ים תיכוני

מאת: chef-yoav-bar

השף יואב בר מטייל בסמטאות שוק מחנה יהודה ומקנח בארוחה במסעדת המוציא של השף אבי לוי. וגם: מתכון לסלט שוק צבעוני וטעים

שף טו גו
השבוע, לקראת ולנטיין דיי, תיכננתי לאשתי ולי סיור קולינארי בשוק מחנה יהודה בירושלים. כבר שנים שהיא מבקשת "בוא ניסע איזה בוקר למחנה יהודה לעשות טיול בשוק" ואני, שסיורים בשוק הם חלק מהעבודה שלי, מהנהן בראש וחושב לי בלב "מה היא רוצה עכשיו, עד ירושלים טיול לשוק, נעצור בשוק הכרמל, נקנה ירקות ונחזור".


השבוע החלטתי "להגשים את חלומה" ולקחת אותה לסיור במחנה יהודה.


שלחנו את הילדים מוקדם לבית הספר ונסענו לעיר הקודש. חנינו ליד השוק והתחלנו להתהלך בסמטאות. אני, כהרגלי, אצתי מדוכן לדוכן לבדוק את הסחורה ופתאום הסתכלתי סביבי ולא ראיתי את טלי אשתי.


אחרי מספר רגעים, קלטתי אותה טועמת בממלכת החלבה את כל הטעמים האפשריים והמוכר מעמיס לה בקופסה כמויות חלבה שמספיקות לשנה.


צילום: טלי בר

אני, שסובל מחוסר מנוחה תמידי, התקדמתי לעברה ואמרתי לה "נו, בואי ,צריך לעשות קניות". היא הסתכלה עלי במבט מזוגג, כנראה תחת ההשפעה הממכרת של החלבה ואמרה "יואב יקירי, באנו לטייל, להסתובב ולשוטט ברוגע (מילה שאני לא מכיר),"אם אתה מתכוון לעשות את השוק בשעה וללכת, זה לא נקרא טיול בשוק, זה נקרא עבודה. אני באתי לטייל". אמרה והלכה לדוכן הבא שם מכרו עגלת קניות. כן כן, מה שאתם שומעים, אשתי ואני מסתובבים בשוק מחנה יהודה עם עגלת קניות משנות ה-70, מטיילים.


לאט לאט, למרות הרצון לקפוץ מדוכן לדוכן ואחרי שהגוף הבין את מה שהמוח העביר לו, שאין למה למהר, שקעתי גם אני לתוך אווירת הטיול בשוק. מה אגיד ומה אומר, ההנאה מרק לטייל בין הדוכנים, לראות את כל הפינות הקטנות של השוק, לקנות בדוכן אחד קולרבי, בשני פטרוזיליה ובשלישי עגבניות היתה הנאה צרופה. בכלל, מחנה יהודה מזמן לך מראות של אנשים מכל הסוגים והמינים. לרגע, ירושלים נראתה לי כמו חוץ לארץ, הכל נראה כאילו יצא מסרט ישן.


מולנו עבר זוג מבוגר שהלך יד ביד ועשה קניות עם עגלה ואני הסתכלתי על אשתי והיא עלי, רגע לפני וולנטיין דיי איחלנו אחד לשני שנתהלך ככה עוד הרבה שנים, בריאים, אוהבים בין סמטאות שוק כזה או אחר עם עגלת קניות יד ביד.


צילום: טלי בר

לקראת הצהריים היינו כבר רעבים ובחרנו לבקר במסעדת "המוציא" של זוכה מאסטר שף אבי לוי (פעם ראשונה שאני מבקר במסעדה שלו). אבי עצמו מקבל את האורחים בחיוך ביישני ובחום גדול.


האוכל ביתי, אותנטי וטעים, המקום עצמו מעוצב כאילו נתפר על פי מידותיו ואופיו של השף.


בתוך כוך קטן, צבעוני ויפה להפליא, יושבת אימו מרים ומכינה את כל העוגות והבצקים המדהימים שמוגשים במקום. המסעדה מלאה באנשים ובאמת ישנה תחושה של מקום עם המון נשמה.


אחרי הארוחה שבנו לרכב בחזרה לתל אביב, כבר בירידה מירושלים הרגשנו את הנחיתה למציאות. ניסינו לאחוז עוד קצת בהרגשה שהיינו לכמה שעות קצרות בתוך חלום, חוץ לארץ בישראל.


מה שבטוח, נחזור לטיול בעיר ולסיור בעיר העתיקה בקרוב מאד ועד אז אני מצרף לכם מתכון של סלט שוק ים תיכוני בהשראת הטיול.


צילום: טלי בר



סלט שוק ים תיכוני


מתכון ל-4 סועדים


מצרכים:
10 עגבניות שרי אדומות, חצויות
5 עגבניות שרי צהובות/כתומות, חצויות
1 קולורבי, קלוף
1 גזר, קלוף
3 צנוניות, חתוכות לפרוסות
כף פלפל צ'ילי, קצוץ
6 עיגולים קטנים של גבינת מוצרלה
10 עלי בזיליקום קטנים
1 כף שמן זית
קורט מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס


אופן הכנה:
• בעזרת כף פריזיאן (ליצירת עיגולים), יוצרים עיגולים מהגזר והקולורבי ושמים בקערה
• מוסיפים את העגבניות, צנוניות, פלפל צ'ילי וגבינת המוצרלה.
• מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
• מקשטים עם עלי בזיליקום ומגישים.


רוצים ליצור קשר עם יואב? הכנסו לעמוד הפייסבוק או לאתר CHEF TO GO


בטורים הקודמים:
גברים בשטח או: מתכון לאנטיפסטי
רגעים קטנים של אושר או: מתכון לקוסקוס עם ירקות
משטרת הבריאות או: מתכון לאורז עם אטריות
ארוחת ערב משפחתית או: מתכון לשקשוקה