נזיד עדשים

מאת: maayannadir

בין נזיד למרק עדשים - מעיין נדיר מתרפקת על קערת עדשים בטעם מעושן שניתן להגיש עם טחינה או פלח לימון

במטבח של מעייני
זה לא סוד שאני אוהבת את החורף. משהו באפור הזה ובגשם שמתדפק על החלון, גורם לי לאושר. יש תחושה כאילו הוא שוטף את כל המלנכוליה. זאת גם הסיבה למה לונדון היא העיר האהובה עליי בכל העולם (ואין שום קשר לשורשים הבריטיים שבי :) ).

ואם בחורף עסקינן, מה יותר טעים לאכול בעונה הקרה מאשר מרק? אני אוהבת מרקים שההכנה שלהם מתאימה לעצלנים שכמוני, כאלה שלא דורשים המון עבודה. לכן אחד המרקים שאני מכינה הכי הרבה בחורף הוא מרק עדשים. גם משביע מאוד וגם קל להכנה.

מבחינת הטעמים שבו, אני מגוונת עם התוספות. במתכון שכאן, התווסף למרק טעם מעושן על ידי הוספת פלפל צ'יפוטלה (חלפניו מיובש ומעושן) וניתן גם להוסיף מעט כמון כדי לקבל טעם מזרחי עדין. לפעמים, במקום הלימון, אני מזלפת טחינה גולמית מעל.

אם רוצים את הנזיד הזה יותר מרקי, בסוף הבישול מוסיפים עוד חצי כוס מים ומביאים לרתיחה.

אופן הכנה:
מעט שמן זית
1 בצל
1 שן שום
2 פלפלי צ'יפוטלה מיובשים
250 גרם עדשים שחורות או ירוקות
מלח לפי הטעם
1 כף סוכר חום
2 ליטר מים

להגשה:
פלחי לימון
בצל ירוק

אופן הכנה:
• קוצצים דק את הבצל, השום והפלפל צ'יפוטלה.
• בסיר גדול מחממים שמן זית ומאדים בצל עד שהוא מתחיל להיות שקוף.
• מוסיפים שום, פלפל צ'יפוטלה ועדשים ומאדים עוד כדקה יחד, תוך כדי ערבוב.
• מוסיפים מלח, סוכר ומים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות, עד שהמרק מסמיך והטעמים מתאחדים.
• מגישים עם פלח לימון ומעט בצל ירוק קצוץ.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים מבשלת במסעדה המשפחתית.

צילום: נטלי לוין

למתכונים הקודמים של מעיין:
לזניה תרד וגבינות
טבית – חמין עיראקי

מרק חצילים קלויים
מקלות בצק עלים ופרמזן