קדרת בשר עם ערמונים וירקות

מאת: tikochel-blogspot-com

אהבה של חורף - קדרת בשר עם יין לבן, ירקות וערמונים, מבושלת על אש קטנה. מגישים לצד אורז או פירה תפוחי אדמה

מצרכים:
חצי קילו בשר צלי טרי, חתוך לקוביות (אנחנו השתמשנו בכתף עגל מיושן)
שורש פטרוזיליה, פרוס לרצועות דקות או קוביות קטנות
1 שקית של ערמונים מוכנים לאכילה
2 גזרים, חתוכים לפרוסות עבות
1 כרישה, חתוכה לפרוסות
1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
2 ענפי טימין טרי
1 כוס יין לבן יבש
2 כוסות מים
6 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית קימל טחון
כפית בהרט
כפית של זרעי כוסברה, כתושים
1 פלפל צ'ילי קצוץ - לא חובה
1 לפת, חתוכה לקוביות גסות
שמן זית

אופן הכנה:
• בסיר עמוק עם תחתית עבה מניחים 4 כפות שמן זית, טימין טרי ואת הבצל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את הבשר, אוטמים אותו מכל הקצוות ומוציאים את הבשר בעזרת כף עץ מהסיר.
• מכניסים מיד לסיר את שאר הירקות (חוץ מהערמונים) ואת התבלינים ומקפיצים יחד כ-5 דקות. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את היין ואת המים ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי עד שהבשר מתרכך כשעה, לאחר כשעה מוסיפים את הערמונים ואם צריך מוסיפים עוד נוזלים. מבשלים עוד כ-40 דקות.
• מגישים חם לצד אורז וסלט ירקות טרי.

מתכון: אינס שילת
צילום: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן